Larkin Poe på Parksnäckans scen. (Foto: Morgan Jansson) Larkin Poe på Parksnäckans scen. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Larkin Poe trollband Parksnäckans publik

2019-08-05 - 02:50

Med värme och energi förtrollade systrarna Megan och Rebecca Lovell i Larkin Poe Parksnäckans publik. Deras sätt att blanda upp blues med modernare tongångar ger dem en originalitet och deras publikkontakt är i en klass för sig.

 

Det är extra spännande och roligt att ett amerikanskt band som är i början av sin karriär gästar Parksnäckan. Systrarna Megan och Rebecca Lovell från Georgia bildar kärnan i gruppen Larkin Poe. Namnet har de tagit från en släkting många släktled bakåt, ja de är faktiskt släktingar till författaren Edgar Allan Poe.

 

Det är andra gången systrarna Lovell är i Uppsala. De var förband till Elvis Costello 2014, samma år som de också slog igenom på den stora Glastonbury festivalen i England.

 

5D3 6431-copy-UN

Förbandet Virtues. (Foto: Morgan Jansson)

 

En halvtimme innan utsatt konserttid går förbandet the Virtues plötsligt upp på scenen och kör igång med sin lite poppiga rock. Det känns på något sätt som inte publiken var riktigt beredd på det och deras entré blir lite anonym. Även om jag tycker att deras låtmaterial känns starkt och bandet gör ett bra jobb, så lyfter aldrig framträdandet riktigt. Inomhus i en mindre lokal skulle de säkert göra sig bättre.

 

7D2 5127-copy-UN

 Gitarrister i förbandet Virtues. (Foto: Morgan Jansson)

 

En helt annan typ av entré får vi uppleva en stund senare, när Larkin Poe kommer in på scenen med varma och inbjudande gester och rörelser gentemot publiken. Deras leenden är smittande, och redan här känns det vilken energi som systrarna Lovell för in i Parksnäckan. Rebecca sjunger "lead" och spelar elgitarr, Megan spelar slide på sin lapsteel-gitarr som hon håller med ett stöd mot höften, stående, istället för att ha gitarren i knät som lapsteel-gitarrister ofta har. Kevin McGowan spelar trummor och Tarka Layman spelar bas.

 

5D3 6550-copy-UN

Megan Lovell med sin lapsteel-gitarr som hon håller med stöd mot höften. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är fullt ös som gäller från början när de kör igång med Summertime Sunset. Efter ett tag kliver Megan fram för sitt första slide-solo och hon gör det så bra. Till den mer popaktiga Trouble in Mind blir det handklapp tillsammans med publiken och skön stämsång av Rebecca och Megan.

 

Rebecca berättar att de kommer från Atlanta, Georgia men inte direkt för de var i Oslo och spelade igår. Hon hälsar oss välkomna till denna kväll även om det inte känns som kväll på grund av ljuset. Hon uppmanar oss också att sjunga med i Leadbellys gamla slagdänga Black Betty som de spelar härnäst. De har i stort sett varit ute och turnerat i 2 år, men det märks verkligen inte på deras flödande energi. De var i Sverige tidigare i år, när de spelade på Nalen. Rebecca talar om att de verkligen gillar den svenska publiken, - för ni förstår er på bra musik i ert land.

 

5D3 6576-copy-UN

Rebecca Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är ofta tunga och läckra bluesriff med mycket av Megans slidespel som blandas med modernare nästan lite R & B-aktiga toner, främst vad det gäller Rebeccas sång. Hon är en väldigt duktig sångerska med en fin röst, men ibland kanske hon "wailar" lite för mycket.

 

Överhuvudtaget kanske de vill lite för mycket. De skulle vinna på att dra ner tempot lite mer ofta, för att sedan ösa på igen. Ett parti då Rebecca byter från elgitarr till banjo är en av konsertens höjdpunkter. Hennes banjospel i kombination med Megans slidespel är magnifikt.

 

5D3 6646-copy-UN

Larkin Poe, en av de mest minnesvärda spelningarna i Parksnäckan enligt Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus.

 

Förutom att de har en sådan enastående publikkontakt så har de också en väldigt fin kontakt med varandra. De verkar trivas ihop och verkligen ha roligt när de spelar tillsammans. De för musiken också viktiga trummorna och basen som båda hanteras klanderfritt av McGowan respektive Layman hamnar helt i skymundan bakom systrarna Lovells charm och utstrålning.

 

5D3 6649-copy-UN

Kevin McGowan på trummor. (Foto: Morgan Jansson)

 

Rebecca blir glad när hon ser små barn med hörselkåpor i publiken och berättar att deras föräldrar också tog med dem på konserter när de var små. Deras pappa gillade Black Sabbath, Led Zeppelin och liknande medans mamman förde in Beethoven och Mozart i deras musikmedvetande.

 

Rebecca och Megan började sin musikkarriär med att spela Bluegrass tillsammans med storasyster Jessica som The Lovell Sisters. Rebecca hyllar all "Roots American Music" som innefattar Blues, Gospel, Americana, Bluegrass med mera, och det blir inledningen till Son House fina Preachin' Blues.

 

5D3 6496-copy-UN

Basisten Tarka Layman. (Foto: Morgan Jansson)

 

Vid ett tillfälle går Megan ner i publiken och spelar sitt fina slidespel. Hon bjuder in publiken ännu mer på så sätt och det märks att det uppskattas mycket av de kraftiga applåderna att döma.

Låten Mississippi skrev Rebecca efter att de besökt bluesrötternas land, eller som hon kallar det, Guds land, i Mississippi Deltat. Hon berättar sedan att de får en dag ledigt imorgon och ska passa på att besöka Slottet och Domkyrkan. De vill gärna ha tips via sociala medier om var de kan äta bra mat.

 

7D2 5230-copy-UN

Rebecca Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

När en luftballong svävar in över Fyrisån ropar Rebecca att de ska signalera med elden tre gånger om de hör henne. Signalerna kommer direkt i retur från ballongfarkosten. Överhuvudtaget känns hennes mellansnack väldigt avslappnade, spontana och naturliga. Systrarna Lovell känns uppriktigt och ärligt glada när de tackar publiken för en fin kväll. De rockar på med nästan punkig energi innan de lämnar scenen.

 

5D3 6549-copy-UN
Megan Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till extranumret bärs en trumma fram på scenen och alla fyra musikerna kommer fram. Rebecca sjunger blueslegenden Robert Johnsons Come on in my kitchen till Megans komp på slidegitarr, Kevin McGowans trumma och Tarka Laymans tamburin. Det blir en fin hyllning till rötterna i bluesen och tillika avslutning på en av de mest minnesvärda spelningarna i Parksnäckan som jag upplevt.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

 • Seger i säsongspremiären

  Sirius bandy vann lördagens säsongspremiär när man spelade träningsmatch mot Tellus. Efter en första halvlek med mycket bra spel ledde blåsvart med 4-0 men slog av lite i andra halvleken. Tellus tog sig in i matchen och var nära att gå ikapp, men vid ställningen 4-3 slog Jimi Heinonen till på övertid och fastställde slutresultatet till 5-3. Sirius mål: Jimi Heinonen 2, Teemu Määttä 2, Kalle Mårtensson.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä