Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco med support från Lovisa Samuelsson. (Foto: Morgan Jansson) Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco med support från Lovisa Samuelsson. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco fyllde Parksnäckan

2019-07-21 - 02:50

 

Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för tre år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.

 

På utsatt tid kliver de två artisterna och låtskrivarna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij (TAW) ut på scenen till Uppsalas motsvarighet till Hollywood Bowl, Parksnäckan. Scocco kör igång med Ljudet av tiden som går och TAW fortsätter med ytterligare en av Scoccos kompositioner Saknar oss. Under tiden smyger Lovisa Samuelsson in och sätter sig bakom ett el-piano och börjar spela. Detta är ett nytt och lyckat drag sedan förra gången de var här. Hennes sång och spel tillför mycket till de två gitarrerna som trakteras av TAW och Scocco.

 

5D3 3221-copy-UN

Mauro Scocco (Foto: Morgan Jansson)

 

De är mycket nöjda med den sköna sommarkvällen i Uppsala efter orkanblåst i Falkenberg och hällregn i Helsingborg. Jag slås direkt av hur bra ljudet är ikväll, precis lagom högt och krispigt klart och distinkt. Mellan låtarna leder TAW samtalet, som nästan kan sägas vara lite i intervjuform mellan de två. Han berättar att Mauro Scocco var premiärgäst i den TV-produktion där han hade olika gäster som han intervjuade och spelade tillsammans med.

 

Efter en del övertalning fick han med Scocco ut på vägarna, först för tre år sedan och nu denna pågående turné. "Det är inte alltid vi får spela för en så fin och städad publik, ibland får vi spela på stadshotellet i Hudiksvall" säger TAW med glimten i ögat och det blir en passande inledning på hans fina komposition Blues från Sverige där han också lyckas lägga in Uppsala i texten.

 

5D3 3230-copy-UN

Tomas Andersson Wij. (Foto: Morgan Jansson)

 

Samtalen mellan låtarna känns avspända och spontana även om de säkert är väl förberedda. Fast då och då svävar Mauro ut så att de nästan tappar tråden, vilket bara känns charmigt. Han har en naturlig och skönt subtil humor i sina berättelser och TAW är bra på att leda diskussionerna och att plocka upp den röda tråden igen. TAW frågar bland annat om Mauro känner på sig om en låt ska slå eller inte.

 

En låt som han kände på sig att den skulle bli en hit var Så länge vi har varann som Ratata spelade in tillsammans med Frida från ABBA (som var gigantiskt stora i Australien). När Mauro besökte släktingar i Australien som frågade vad han jobbade med berättade han att han var musiker. De hade svårt att tro att han kunde livnära sig på det. När han sedan berättade att han spelat in en låt med Frida så tyckte de snarare synd om hans mamma Britta som fått en mytoman till son, än att de blev imponerade.

 

DSC00834-copy-UN

Det var fullsatt på Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson)

 

På detta sätt fortsätter kvällen. Deras olika låtar och hits avlöser varandra. Mauro förklarar att när man ger bort låtar till andra artister så måste man ge bort sina bästa låtar som Himlen runt hörnet som Lisa Nilsson fick. Han skojar att Tomas har en annan filosofi, han tar tillbaks låtar han givit bort. Låten han syftar på är Hälsingland.

TAW sjunger den sedan i duett med Lovisa Samuelsson och de får kvällens hittills största applåder för det. Fast senare överträffas det, när Mauro Scoccos dunderhit Sarah avslutar det ordinarie setet så följs den av stående ovationer och publikens jubel.

 

7D2 4056-copy-UN

Lovisa Samuelsson. (Foto: Morgan Jansson)

 

Konserten är dock inte slut ännu, vi bjuds på två extranummer. Tomas Andersson Wij gör en fin tolkning av Sven-Ingvars När solen färgar juninatten med ackompanjemang av Lovisa Samuelsson på cello med stråke. Vi får också höra lite om favoritlåtar som de tre olika musikerna brukar leka med på soundcheck.

 

Mauro Scocco som är ett stort Eagles fan ger bland annat ett litet smakprov på Take it Easy, skriven av Jackson Browne och Glenn Frey. Lovisa Samuelsson får också sjunga och spela den stora hiten I can't make you love me. Hon gör det mycket bra och då får man tänka på att det givetvis är lätt att jämföra med en radda av stora artister som gjort inspelningar av den låten.

 

Lovisa Samuelsson önskar att hon hittat på det inledande riffet till Scoccos låt Jackie från 1982, vi får sedan förstås höra låten. Mauro berättar också att han var mycket influerad av Doobie Brothers "What a fool believes" då han skrev den, vilket hörs tydligt när man känner till det.

 

7D2 4096-copy-UN

Lovisa Samuelsson och Tomas andersson Wij. (Foto: Morgan Jansson)

 

TAW önskar att han skrivit nästa låt, om inte annat för stålarna. Han sjunger sedan Himlen runt hörnet, som Mauro Scocco skrev till Lisa Nilsson. Han skrev för övrigt alla låtarna till hennes album med samma namn från 1992. Efter ännu mer jubel och stående ovationer, kommer artisterna så in för ännu ett extranummer. Tomas Andersson Wij sjunger sin fina Nu dör en sjöman igen.

 

7D2 4110-copy-UN

Mauro Scocco. (Foto: Morgan Jansson)

 

Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij har båda två mycket sköna röster och de passar mycket bra ihop. Lovisa Samuelsson spelar både klaviatur, cello och sjunger och är som sagt ett stort tillskott. Det blir förstås en annorlunda konsert med intervju-upplägget, mer som ett program än en regelrätt konsert. Nackdelen är, att det som publik är lätt att tappa fokus på de ibland långa utläggningarna under en stor utomhuskonsert som denna, annat prat i publiken stör också lite för mycket.

 

Jag tror att detta koncept skulle fungera ännu bättre inne i UKK;s konsertsal. En serie konserter av detta slag där Tomas Andersson Wij har olika gästartister vore något att förgylla den mörkare årstiden med. Nu ska vi dock glädja oss åt den fina stund vi fick uppleva i den ljumma sommarkvällen, något att plocka fram ur minnet i vinter.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

 • Seger i säsongspremiären

  Sirius bandy vann lördagens säsongspremiär när man spelade träningsmatch mot Tellus. Efter en första halvlek med mycket bra spel ledde blåsvart med 4-0 men slog av lite i andra halvleken. Tellus tog sig in i matchen och var nära att gå ikapp, men vid ställningen 4-3 slog Jimi Heinonen till på övertid och fastställde slutresultatet till 5-3. Sirius mål: Jimi Heinonen 2, Teemu Määttä 2, Kalle Mårtensson.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä