Weeping Willows fixade feststämning på Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson) Weeping Willows fixade feststämning på Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Feststämning med Weeping Willows i Parksnäckans finalhelg

2016-08-21 - 02:08

Parksnäckan har under säsongen 2016 haft en imponerande lista av artister. Lagom till finalhelgen har verklig feststämning infunnit sig vid den charmiga utomhusscenen. Konserten med Weeping Willows var i det närmaste slutsåld och Kent Wennman får innan start uppmana publiken att flytta närmre varandra så fler kan sitta i bänkraderna.

 

Redan i öppningsnumret "World" presenterar sig första förstärkningen för kvällen. Nämligen välkända och välrenommerade Goran Kaifes och Per Ruskträsk Johansson på blås. Blåsinstrumenten gör sig väl med den melankoliska musiken.

 

Under kvällen får publiken njuta av högklassigt musicerande på trumpet, tvärflöjt, saxofon mm från dessa två. Därefter får publiken höra "Tomorrow became today", titelspåret från senaste skivan och därefter de lite äldre "Grains of sand" och "The Burden".

 

5D3 8666-copy-2

Weeping Willows spelade för ett näst intill utsålt Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson)

 

Kvällens första mellansnack blir en humoristisk flirt med Finland. "Vi spelar ofta i Finland, det är kul- dom fattar oss! Nästa nummer blir den Shadowsklingande "Let the river flow" som Magnus Carlsson själv beskriver som deras eget bidrag till den finska musikstilen "Rautalanka" (översatt järntråd).

 

Den som längtat efter att höra bandets melankoliska alster får sitt lystmäte i "While Im still Strong" från andra albumet som släpptes -99. Magnus Carlssons vackra, tonsäkra och sorgsna röst lämnar ingen oberörd.

 

5D3 8721-copy-2

Goran Kaifes och Per "Ruskträsk" Johansson. (Foto: Morgan Jansson)

Första set som inletts finstämt
och med övervikt av ballader avslutas med mera upptempo i form av "It takes a strong heart" och "Eternal flame". Det råder ingen tvivel om att Magnus Carlsson och hans band älskar att stå på scen, de vill egentligen inte alls kliva av för att ta paus.

 

Till pausen lämnas publiken att fundera på en riktig cliffhanger då sångaren aviserar att de i andra set överraskande får förstärkning av en sångerska.

 

7D2 9448-copy-2

Det var många som ville ha bilder. (Foto: Morgan Jansson)

 

Spekulationerna blir många i bänkarna men när andra set startar kan ingen bli besviken. Linnea Henriksson äntrar scenen och körar på "Go find your happiness" och gör sedan en stark duett tillsammans med Magnus Carlsson i "Lovers never say goodbye".

 

Carlssons och Henrikssons röster gör sig mycket väl tillsammans vilket förstås inte är någon överraskning. Linnea Henriksson har lagt körerna på senaste plattan. Duetten är i det närmaste episk.

 

7D2 9480-copy-2

Magnus Carlsson "älskar att spela i Uppsala". (Foto: Morgan Jansson)

 

Efter att ha framfört "A dream or a memory" lämnar Magnus Carlsson scenen till förmån för Linnea som får framföra sin egen "Dansa med mig". Linnea Henriksson klarar sig utmärkt på egen hand, hennes klara och skarpa röst ger rysningar och blir för mig personligen en riktig bonus.

 

Magnus Carlsson gör comeback på scenen med "I´d do anything for you". Låten kryddas av ett fantastiskt blås. Ett personligt mellansnack om hur Magnus Carlsson själv till slut efter många hjärtesorger träffade kärleken leder fram till "My last love".

 

Kanske är just detta förklaringen till att Weeping Willows senaste platta är mer positiv och mindre melankolisk och sorglig än tidigare album. Nästa nummer presenteras helt enkelt med: Tidigare var det mera så här! "Blue and alone" ( ledmotivet från pistvakt) tar publiken tillbaka till den djupa melankoliska stämning som är bandets signum. Och publiken älskar det!

 

7D2 9495-copy-2

Niko Röhlke på gitarr. (Foto: Morgan Jansson)

 

Man anar att kvällen går mot sist slut när aktuella svensktoppslåten "My love is not blind" spelas följt av den tidigare svensktoppsplacerade "Different places". Under sista takterna till "Wait for love to grow" försvinner sångaren från scenen och ordinarie set är därmed slut. Weeping Willows får stående ovationer och klappas tillbaka för extranummer.

 

Vi älskar att spela i Uppsala ropar Magnus Carlsson och tar upp en tjej ur publiken som får dansa till "Touch me" som han beskriver som bandets enda hitlåt. I "Down on my knees" får Goran Kaifes och Per Ruskträsk Johansson återigen mycket utrymme med sitt blås.

 

7D2 9530-copy-2

Ola Nyström på elgitarr. (Foto: Morgan Jansson)

 

Ingen konsert med WeepingWillows är komplett utan "Broken Promised Land" och inte heller idag behöver någon gå hem besviken. När sista låten tonar ut är jag fullständigt tillfredsställd på ett sätt som man bara kan bli av att lyssna till riktigt skickliga och samspelta musiker i kombination med klanderfri sång.

 

I kväll fick publiken lyssna till två av Sveriges bästa röster tillsammans på parksnäckans lilla scen och jag själv lägger den till en av sommarens absoluta höjdpunkter.

 

I publiken hittade undertecknad Anders Falk, från Uppsalas egen syntpopduo Adolphsson och Falk. Han summerade kvällens spelning så här: "Magnus Carlsson går ut på scenen och sjunger så vackert han kan och det är häftigt. Weeping Willows behåller sin formel med en karismatisk leadsinger och ett kompetent band. Dessutom har man lyckats bra med ljudmixen"

 

7D2 9754-copy-2

En person ur publiken fick vara med på scenen under låten "Touch me" (Foto: Morgan Jansson)

 

Ljudteknikern Anders Nyberg är Weeping Willows egen berättar Magnus Carlsson under intervjun efter spelningen. Weeping Willows har spelat mycket i Uppsala, bland annat på Katalin. Att spela på parksnäckan med sitt band har Carlsson velat göra sedan han framträdde som gästartist vid en av Kent Wennmans Elvishyllningar. Han bokar bandets alla spelningar själv och i år kom så äntligen det rätta tillfället.

 

Skivan som släpptes i år är det sista vi hör av Weeping Willows på ett tag. Under 2017 blir det en paus för bandet. Men Magnus Carlsson kommer vi kunna följa i programmet "Så mycket bättre" under hösten. Därefter kommer han börja arbeta med en soloplatta på svenska - något som funnits i tankarna i flera år.

 

5D3 8758-copy-3

Weeping Willows och Linnea Henriksson tackar publiken. (Foto: Morgan Jansson)

 

Linnea Henriksson arbetar just nu på sin nästkommande skiva och planerar att komma ut och spela när den släpps. Tills dess tycker hon att det är roligt att hålla sig igång med liveframträdanden i egenskap av gästartist som hon gjort ikväll. Kvällens gästande i Uppsala var ganska spontant.

 

Det var sedan tidigare planerat att hon ska gästa Weeping Willows konserter på Mosebacke i Stockholm måndag och tisdag men efter ett infall av Magnus Carlsson fick också Uppsalaborna möjlighet att se henne. Det är så musik ska vara säger Carlsson. Den ska vara levande och spontan.

 

Sussie Eriksson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.

Tolv akter har gått vidare i musiktävlingen Imagine som genomförde två deltävlingar på UKK under lördagen och söndagen. Nu väntar flera aktiviteter för de som gått vidare innan regionfinalen i slutet av mars.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Beväpnad man greps för stöld

  Två män ertappades på söndagen med att stjäla i en butik i Uppsala, en av männen var även beväpnad med både handeldvapen och en kniv. Båda männen är misstänkta för ringa stöld medans den andra även är misstänkt för grovt vapenbrott samt brott mot knivlagen uppger polisen i Uppsala län.

 • Oavgjort för Sirius efter sen kvittering

  Sirius delade på poängen med Hammarby i bandyns elitseriemöte på fredagen genom att spela 3-3. Sirius var illa ute men på en hörna i den sista minuten kvitterade Samuel Heeger efter en retur. Sirius övriga mål gjordes av Nils Bergström och Kalle Mårtensson.

 • Sena mål fällde Sirius

  Sirius Bandy höll jämna steg med Sandviken på Studenternas IP under lördagens elitserieomgång. I slutet av den första halvleken kvitterade Jimi Heinonen till 2-2 på straff. Sedan kunde gästerna gå fram till 2-4 innan Heinonen reducerade till 3-4 och gav hopp till ett i övrigt ganska utspelat Sirius i andra halvleken. Matchen slutade med bortaseger 3-6 sedan gästerna gjort sista två målen under matchens slutminuter.

 • Femtonåriga flickor i bil stoppades

  En bil som framfördes av en flicka född -04 stoppades av polis under natten mot torsdagen på Bärbyleden i Uppsala. Vid kontrollen visar det sig att flickan har en jämnårig flicka med sig i bilen, flickan som körde bilen är nu misstänkt för olovlig körning. Polisen kontaktade flickornas föräldrar som fick komma och hämta dem.

 • Greps för stöld i central butik

  Polisen kallades till en butik i centrala uppsala strax före klockan 18:00 på onsdagkvällen. Den misstänkta gärningsmannen hölls av butikspersonal sedan denne stulit i butiken. Mannen greps av tillkallad polis och är nu misstänkt för stöld.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä