Weeping Willows fixade feststämning på Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson) Weeping Willows fixade feststämning på Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Feststämning med Weeping Willows i Parksnäckans finalhelg

2016-08-21 - 02:08

Parksnäckan har under säsongen 2016 haft en imponerande lista av artister. Lagom till finalhelgen har verklig feststämning infunnit sig vid den charmiga utomhusscenen. Konserten med Weeping Willows var i det närmaste slutsåld och Kent Wennman får innan start uppmana publiken att flytta närmre varandra så fler kan sitta i bänkraderna.

 

Redan i öppningsnumret "World" presenterar sig första förstärkningen för kvällen. Nämligen välkända och välrenommerade Goran Kaifes och Per Ruskträsk Johansson på blås. Blåsinstrumenten gör sig väl med den melankoliska musiken.

 

Under kvällen får publiken njuta av högklassigt musicerande på trumpet, tvärflöjt, saxofon mm från dessa två. Därefter får publiken höra "Tomorrow became today", titelspåret från senaste skivan och därefter de lite äldre "Grains of sand" och "The Burden".

 

5D3 8666-copy-2

Weeping Willows spelade för ett näst intill utsålt Parksnäckan. (Foto: Morgan Jansson)

 

Kvällens första mellansnack blir en humoristisk flirt med Finland. "Vi spelar ofta i Finland, det är kul- dom fattar oss! Nästa nummer blir den Shadowsklingande "Let the river flow" som Magnus Carlsson själv beskriver som deras eget bidrag till den finska musikstilen "Rautalanka" (översatt järntråd).

 

Den som längtat efter att höra bandets melankoliska alster får sitt lystmäte i "While Im still Strong" från andra albumet som släpptes -99. Magnus Carlssons vackra, tonsäkra och sorgsna röst lämnar ingen oberörd.

 

5D3 8721-copy-2

Goran Kaifes och Per "Ruskträsk" Johansson. (Foto: Morgan Jansson)

Första set som inletts finstämt
och med övervikt av ballader avslutas med mera upptempo i form av "It takes a strong heart" och "Eternal flame". Det råder ingen tvivel om att Magnus Carlsson och hans band älskar att stå på scen, de vill egentligen inte alls kliva av för att ta paus.

 

Till pausen lämnas publiken att fundera på en riktig cliffhanger då sångaren aviserar att de i andra set överraskande får förstärkning av en sångerska.

 

7D2 9448-copy-2

Det var många som ville ha bilder. (Foto: Morgan Jansson)

 

Spekulationerna blir många i bänkarna men när andra set startar kan ingen bli besviken. Linnea Henriksson äntrar scenen och körar på "Go find your happiness" och gör sedan en stark duett tillsammans med Magnus Carlsson i "Lovers never say goodbye".

 

Carlssons och Henrikssons röster gör sig mycket väl tillsammans vilket förstås inte är någon överraskning. Linnea Henriksson har lagt körerna på senaste plattan. Duetten är i det närmaste episk.

 

7D2 9480-copy-2

Magnus Carlsson "älskar att spela i Uppsala". (Foto: Morgan Jansson)

 

Efter att ha framfört "A dream or a memory" lämnar Magnus Carlsson scenen till förmån för Linnea som får framföra sin egen "Dansa med mig". Linnea Henriksson klarar sig utmärkt på egen hand, hennes klara och skarpa röst ger rysningar och blir för mig personligen en riktig bonus.

 

Magnus Carlsson gör comeback på scenen med "I´d do anything for you". Låten kryddas av ett fantastiskt blås. Ett personligt mellansnack om hur Magnus Carlsson själv till slut efter många hjärtesorger träffade kärleken leder fram till "My last love".

 

Kanske är just detta förklaringen till att Weeping Willows senaste platta är mer positiv och mindre melankolisk och sorglig än tidigare album. Nästa nummer presenteras helt enkelt med: Tidigare var det mera så här! "Blue and alone" ( ledmotivet från pistvakt) tar publiken tillbaka till den djupa melankoliska stämning som är bandets signum. Och publiken älskar det!

 

7D2 9495-copy-2

Niko Röhlke på gitarr. (Foto: Morgan Jansson)

 

Man anar att kvällen går mot sist slut när aktuella svensktoppslåten "My love is not blind" spelas följt av den tidigare svensktoppsplacerade "Different places". Under sista takterna till "Wait for love to grow" försvinner sångaren från scenen och ordinarie set är därmed slut. Weeping Willows får stående ovationer och klappas tillbaka för extranummer.

 

Vi älskar att spela i Uppsala ropar Magnus Carlsson och tar upp en tjej ur publiken som får dansa till "Touch me" som han beskriver som bandets enda hitlåt. I "Down on my knees" får Goran Kaifes och Per Ruskträsk Johansson återigen mycket utrymme med sitt blås.

 

7D2 9530-copy-2

Ola Nyström på elgitarr. (Foto: Morgan Jansson)

 

Ingen konsert med WeepingWillows är komplett utan "Broken Promised Land" och inte heller idag behöver någon gå hem besviken. När sista låten tonar ut är jag fullständigt tillfredsställd på ett sätt som man bara kan bli av att lyssna till riktigt skickliga och samspelta musiker i kombination med klanderfri sång.

 

I kväll fick publiken lyssna till två av Sveriges bästa röster tillsammans på parksnäckans lilla scen och jag själv lägger den till en av sommarens absoluta höjdpunkter.

 

I publiken hittade undertecknad Anders Falk, från Uppsalas egen syntpopduo Adolphsson och Falk. Han summerade kvällens spelning så här: "Magnus Carlsson går ut på scenen och sjunger så vackert han kan och det är häftigt. Weeping Willows behåller sin formel med en karismatisk leadsinger och ett kompetent band. Dessutom har man lyckats bra med ljudmixen"

 

7D2 9754-copy-2

En person ur publiken fick vara med på scenen under låten "Touch me" (Foto: Morgan Jansson)

 

Ljudteknikern Anders Nyberg är Weeping Willows egen berättar Magnus Carlsson under intervjun efter spelningen. Weeping Willows har spelat mycket i Uppsala, bland annat på Katalin. Att spela på parksnäckan med sitt band har Carlsson velat göra sedan han framträdde som gästartist vid en av Kent Wennmans Elvishyllningar. Han bokar bandets alla spelningar själv och i år kom så äntligen det rätta tillfället.

 

Skivan som släpptes i år är det sista vi hör av Weeping Willows på ett tag. Under 2017 blir det en paus för bandet. Men Magnus Carlsson kommer vi kunna följa i programmet "Så mycket bättre" under hösten. Därefter kommer han börja arbeta med en soloplatta på svenska - något som funnits i tankarna i flera år.

 

5D3 8758-copy-3

Weeping Willows och Linnea Henriksson tackar publiken. (Foto: Morgan Jansson)

 

Linnea Henriksson arbetar just nu på sin nästkommande skiva och planerar att komma ut och spela när den släpps. Tills dess tycker hon att det är roligt att hålla sig igång med liveframträdanden i egenskap av gästartist som hon gjort ikväll. Kvällens gästande i Uppsala var ganska spontant.

 

Det var sedan tidigare planerat att hon ska gästa Weeping Willows konserter på Mosebacke i Stockholm måndag och tisdag men efter ett infall av Magnus Carlsson fick också Uppsalaborna möjlighet att se henne. Det är så musik ska vara säger Carlsson. Den ska vara levande och spontan.

 

Sussie Eriksson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 3.

Simon Monserrat har fått ihop ett professionellt gäng musiker till detta samarbete. Jag har fått lyssna på albumets första låt: La Clave Cubana. Den är sprängfylld av glädje och värme som passar till höstens många färger och salsakvällar. I ett sammanhang jag hörde den var på Zumbakryssningen i september, men då var låten inte släppt och folk frågade var den gick att ladda ned. Det är ett gott tecken!

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 2.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 1.

Recension: "Vi trubadurer håller alltid på lite för länge" säger Ola Magnell mot slutet av konserten. Från publiken hörs spridda protester mot denna utsaga. Berättigade protester, då den 73-årige Magnell och hans medmusikant Jonatan Stenson väl fyller de totalt två timmar de står på scenen.

Recension: Jesper Lindell med band besökte Rootsy Musics Klubb Uffe på Katalin på tisdagskvällen. Deras härliga blandning av soul och americana skulle ha kunnat komma från Muscle Shoals, Alabama, men Jesper Lindell kommer från Ludvika.

Recension: Det blev ett mäktigt framförande av David Bowies musik, men även musik som påverkat Bowie, när cirka 60 personer fyllde UKK:s scen. På lördagskvällen spelade nämligen Västerås Sinfonietta under ledning av arrangören och dirigenten Hans Ek på Uppsala Konsert & Kongress.

Sångaren och låtskrivaren Ola Magnell debuterade 1974 och har sedan dess släppt 12 fullängdsalbum och gett oräkneliga konserter. Fredagen den 11 oktober står han och vapendragaren Jonatan Stenson på Katalins scen. Med anledning av denna spelning passade Uppsalanyheter på att få en liten pratstund med Magnell över telefon.

Recension: Under torsdagskvällen intog Joshua Ray Walker från Dallas scenen i Hijazz intima lokaler på ett av Östra Ågatans högre nummer. När jag med kort varsel blev tillfrågad om att recensera spelningen var jag nästan helt obekant med denna unge singer/songwriter och hans musik. Några timmar senare lämnade jag Hijazz medryckt och imponerad.

Recension: För ett par dagar sedan hade jag inte hört talas om varken amerikanskan Hayley Reardon eller britten Ryan O'Reilly. På onsdagskvällen fick jag ett meddelande från en vän i Stockholm "Ser just ett par singer-songwriters som kommer till Uppsala imorgon, du måste gå".

 • "Bara" oavgjort i den allsvenska comebacken

  Storvretas damer fick nöja sig med en poäng i den allsvenska comebacken trots att man hade ledningen med två mål. I mitten av tredje perioden ledde Storvreta med 4-2 men två mål under de sista två minuterna rädda poäng för Åkersberga. Det var dock dramatsiskt, först gjorde Åkersberga 4-3, ett mål som godkändes trots en felaktig numrering på målskyttens tröja. Ett matchstraff på målskytten blev konsekvensen och trots en spelare utvisad kunde sedan gästerna kvittera på en straff. Förlängningen blev mållös och matchen slutade 4-4.

 • Ny förlust för Sirius

  Sirius förlorade söndagens möte i allsvenskan mot Norköping hemma på Studenternas IP med 0-2. Sirius har nu sju raka matcher utan vinst, senast man vann i allsvenskan var just mot Norrköping med 1-0 borta den 30 juni. Sirius ligger på 13:e plats i tabellen, endast två poäng före Falkenberg på kvalplats.

 • Larm om brand var pizza

  Räddningstjänsten larmades till en adress i Sala Backe på fredagseftermiddagen. Rök från en lägenhet på Gröna gatan misstänktes vara en brand men det visade sig vara en torrkokning som låg bakom rökutvecklingen. Det hela rörde sig om en pizza som varit för länge i ugnen.

 • Uppsalakuber skickas till Stockholmsutställning

  Gränbyskolan och Raoul Wallenbergskolan i Uppsala har haft varsina stora svarta stålkuber på sina skolgårdar. Kuberna representerar varsin mänsklig rättighet och är en del i Raoul Wallenberg Academys skolprogram "Kuben". Programmet lär elever mer om mänskliga rättigheter och mänskliga skyldigheter. Eleverna har under läsåret tolkat rättigheterna och inrett kuberna med sina gestaltningar. Nu ska deras arbete kring mänskliga rättigheter visas upp i Kungsträdgården i Stockholm 29/8.

 • Uppsala Fotboll nollade Mallbacken

  IK Uppsala Fotboll går från klarhet till klarhet i årets Elitettan. På lördagen vann man med säkra 3-0 på bortaplan mot Mallbacken IF Sunne. Uppsalalaget hakar på topplagen från sin fjärde plats i tabellen. Uppsalas mål gjordes av Cassandra Korhonen (22, 85) och Beata Olsson (42).

 • Seger för GUSK i mittenmötet

  Det blev seger med 2-0 för Gusk i mittenmötet av herrtvåan mot Lidingö. Gusk ligger efter segern på femte plats i tabellen med 20 poäng, fyra poäng före Lidingö som har 16 poäng. Gusks mål gjordes av Mikael Mellberg (27) och Jens Hägg (87).

 • Greps för narkotikabrott i Tingsrätten

  En man i 25-årsåldern greps i Uppsala Tingsrätts vänthall för narkotikabrott under fredagen. Mannen anträffades med narkotika på sig och är nu misstänkt för narkotikabrott. Narkotikan togs i beslag och en anmälan upprättades på plats.

 • Region Uppsala gick minus 131 miljoner första kvartalet

  Region Uppsalas resultat för kvartal ett uppgår till minus 131 miljoner kronor. Detta är 91 miljoner kronor sämre än budget. Akademiska sjukhuset står för den största avvikelsen och det är framförallt lägre riks- och regionintäkter, tillsammans med högre personal- och läkemedelskostnader som utgör de största avvikelserna meddelar Region Uppsala via informationsbrevet Uppsnappat.

 • Sirius vinnare i hemmapremiären

  Sirius vann även den andra allsvenska matchen då man tog emot Eskilstuna på "nya" Studenternas under måndagen. Sirius fick en bra start och kunde gå fram till ledning med 3-0, en ledning som gästerna reducerade till 3-1 innan halvtid. Den andra halvleken slutade 0-1 och Sirius är obesegrade efter de inledande två omgångarna av årets Allsvenska efter seger med 3-2.

 • Siriusförlust i sista omgången

  Sirius innebandydamer avslutade SSL-säsongen med en förlust i den betydelselösa matchen mot Warberg med 7-5. Sirius hämtade upp ett underläge med 3-0 och hade kvitterat till 4-4 och även tagit ledningen i slutperioden med ett mål. Warberg kunde dock vända tillbaka till seger med 7-5.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä