Doug Seegers med band stod för en spelning i världsklass. (Foto: Peter Bohlin) Doug Seegers med band stod för en spelning i världsklass. (Foto: Peter Bohlin)

Recension: Världsklass av Doug Seegers på Parksnäckan

2016-07-25 - 02:16

När jag recenserade Doug Seegers konsert på Katalin för ett år sedan använde jag rubriken "Hatten av för Doug Seegers". Det är bara att lyfta på hatten och buga ännu en gång. Han är en fullfjädrad artist med stor karisma och scennärvaro och han verkar så lugn och avslappnad.

 

Med en ny skiva i bagaget och nytt band så förnyar sig Seegers och det blir en minnesvärd konsertupplevelse i Parksnäckan denna söndag. Snart ska Doug Seegers med band uppträda. Det är kul att hans popularitet håller fortfarande nu när det gått några år sedan han upptäcktes i TV programmet Jills Veranda. Det tyder på att han har en genuin kvalité som musiker och artist.

 

IMG 6032

Doug Seegers med band på Parksnäckan. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det är en skön förväntan som ligger i luften före konsertens början. Innan Doug Seegers ska börja så ska vi få en överraskning säger arrangören Kent Wennman från Kulturhjältarna som tillsammans med Brink & Berger presenterar sommarens späckade artistprogram i Parksnäckan.

 

IMG 5522

Alexis Taylor bjöd på Americana. (Foto: Peter Bohlin)


Alexis Taylor från Kanada ska inleda och kliver upp på scenen med sin gitarr. Hon sjunger och spelar inom genren Americana och har en mycket stark och fin röst men tyvärr är hennes gitarr lite ostämd så det drar ner helhetsintrycket något. Hon kommer tillbaka senare i konserten med Doug Seegers och bandet och då blir jag frälst.

 

IMG 5681

Doug seegers i sin tradionsenliga cowboyhatt. (Foto: Peter Bohlin)


Doug Seegers med band stormar in på scenen och börjar med honkytonk-stänkaren "Gotta catch that train". Doug Seegers med cowboyhatt på huvudet och en Rootsy t-shirt, kanske för att hylla Rootsy som först tog hit honom till Sverige för några år sedan, tackar sedan publiken för vad den gjort för honom i Sverige. Därefter fortsätter de med "Angies song" också den från den första plattan.

 

IMG 5741

Erik Jansson bjöd på högklassigt slidespel. (Foto: Peter Bohlin)

 

Vi får sedan höra rockigare tongångar, titelspåret till det nya och utmärkta albumet "Walking on the edge of the world" som är en av mina personliga favoritlåtar ikväll med snyggt slidespel av gitarristen Erik Janson. Det är överhuvudtaget ett mycket kompetent band som Seegers har med sig. Erik Janson berättar för mig efter konserten att Doug har valt ut musikerna själv.

 

IMG 5849

Mai Agan på bas fick Alice Babs jazzstipendium nyligen. (Foto: Peter Bohlin) 

 

De andra bandmedlemmarna ikväll är Mai Agan på bas. Hon tog nyligen emot Alice Babs jazzstipendium 2016 och är som Doug utrycker det, en av hans bästa vänner. Simon Wilhelmsson på trummor och Martin Björklund på fiol och gitarr.

 

Doug talar om för oss att han är glad att ha nytt material med sig och att han hoppas att kunna ha det igen och att få komma tillbaka varje sommar till Sverige. Denna sommar spelar han på 64 platser runt landet och är med det den hårdast turnerande artisten i Sverige.

 

IMG 5877

Doug visar upp sin nyinköpta blåa gitarr. (Foto: Peter Bohlin)


Jag slås av vilken stark röst han har men också av att han har ett väldigt brett register i rösten. Förutom rösten så har han en väldig scennärvaro och karisma och ett lugn. Han bryr sig inte om när det blir tyst en stund då han byter gitarr och det gör inte heller något, väldigt avslappnat. Doug har köpt sig en ny blå elgitarr som han kallar Mr. Blue. Han talar om för oss att han valde den klara blå färgen så att den skulle passa bra med hans vita scenkostym. Ikväll var det dock för varmt att använda kostymen.

 

IMG 5930

Martin Björklund spelade fiol och gitarr. (Foto: Peter Bohlin)


Gospellåten "Will you take the hand of Jesus" tillägnar han sin "Grandma" och han hoppas att få komma till himlen en dag och hälsa på henne. Han säger att han alltid kommer att spela Gospel och han tackar Gud för både vad han fått men också för vad som tagits bort från honom i form av droger och alkohol.

 

Jag är inte särskilt religiös av mig men detta känns äkta och man kan förstå att det är viktigt för honom efter det liv han har levt.

 

IMG 5977

Doug Seegers en "hard working man" (Foto: Peter Bohlin)


Innan paus så avslutar han med något som han ju också är "Hard working man". När del två av konserten börjar så frågar Doug om det är några i publiken som varit gifta i mer än trettio år och fortfarande är lyckliga. Några par sträcker upp händerna. Han tillägnar dem "Precious Wedding Vow" Sedan kommer Alexis Taylor upp på scenen igen och Doug låter henne köra sin låt "Blame it on the Whiskey" tillsammans med bandet.

 

Nu kommer hon verkligen till sin fulla rätt. Hon gör sedan en otroligt fin duett tillsammans med Doug. De sjunger bandet Little Big Towns "Your side of the bed" Detta blir definitivt en av konsertens höjdpunkter för mig.

 

IMG 6312

Doug Seegers och Alexis Taylor efter spelningen. (Foto: Peter Bohlin)

 

De fortsätter sedan med ytterligare en fin duett som Gram Parsons gjorde tillsammans med Emmylou Harris en gång "That´s all it took". Seegers hyllar sedan artisten och låtskrivaren Jim Lauderdale som fortfarande skriver autentisk country genom att spela hans låt "If I were you" Han skämtar till det sedan, här kommer en Doug Seegers låt. Den handlar om vad som händer när man tappar kontrollen över sitt drickande. "Zombie" är en skönt gungande blues.

 

Jag imponeras igen av Dougs sånginsatser och Erik Jansons lapsteelspelande. Jag skriver först pedal-steel innan jag faktiskt ser att det är lapsteel han spelar. Erik berättar för mig, efter konserten, att han tar tonen på ett speciellt sätt så det faktiskt ska låta lite som pedal-steel. Min första felskrivning var alltså inte helt fel.

 

IMG 5992

Simon Wilhelmsson spelade trummor. (Foto: Peter Bohlin)


När Doug sedan ska introducera sin megahit "Going down to the river" så vet publiken direkt vad han pratar om men han vill ändå berätta om när Jill Johnson upptäckte honom som hemlös gatumusiker i Nashville.

 

Vi känner alla naturligtvis till den storyn men den är viktig för honom eftersom det var en vändpunkt i hans liv. Kvällens version låter lite annorlunda med ett väldigt skönt fiol och elgitarrsolo av Martin Björklund och Erik Jansson.

 

IMG 6265

Som extranummer bjöd Doug på finstämda "Don't laugh at me" (Foto: Peter Bohlin)


I en av Dougs egna favoritlåtar "Give it Away" från senaste plattan så framträder Mai Agans basspel och jag tycker mig höra lite jazzlicks. Efter ytterligare några låtar så får vi som avslutande extranummer höra den finstämda "Don't laugh at me" och vad passar bättre än att avsluta med Dougs ord. "Count your blessings". Vi klagar ofta för mycket och fokuserar på vad som är dåligt, om vi istället uppskattar det som är bra så blir våra liv bättre.

 

Tack Doug och company, jag uppskattade verkligen denna konsert.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 3.

Simon Monserrat har fått ihop ett professionellt gäng musiker till detta samarbete. Jag har fått lyssna på albumets första låt: La Clave Cubana. Den är sprängfylld av glädje och värme som passar till höstens många färger och salsakvällar. I ett sammanhang jag hörde den var på Zumbakryssningen i september, men då var låten inte släppt och folk frågade var den gick att ladda ned. Det är ett gott tecken!

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 2.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 1.

Recension: "Vi trubadurer håller alltid på lite för länge" säger Ola Magnell mot slutet av konserten. Från publiken hörs spridda protester mot denna utsaga. Berättigade protester, då den 73-årige Magnell och hans medmusikant Jonatan Stenson väl fyller de totalt två timmar de står på scenen.

Recension: Jesper Lindell med band besökte Rootsy Musics Klubb Uffe på Katalin på tisdagskvällen. Deras härliga blandning av soul och americana skulle ha kunnat komma från Muscle Shoals, Alabama, men Jesper Lindell kommer från Ludvika.

Recension: Det blev ett mäktigt framförande av David Bowies musik, men även musik som påverkat Bowie, när cirka 60 personer fyllde UKK:s scen. På lördagskvällen spelade nämligen Västerås Sinfonietta under ledning av arrangören och dirigenten Hans Ek på Uppsala Konsert & Kongress.

Sångaren och låtskrivaren Ola Magnell debuterade 1974 och har sedan dess släppt 12 fullängdsalbum och gett oräkneliga konserter. Fredagen den 11 oktober står han och vapendragaren Jonatan Stenson på Katalins scen. Med anledning av denna spelning passade Uppsalanyheter på att få en liten pratstund med Magnell över telefon.

Recension: Under torsdagskvällen intog Joshua Ray Walker från Dallas scenen i Hijazz intima lokaler på ett av Östra Ågatans högre nummer. När jag med kort varsel blev tillfrågad om att recensera spelningen var jag nästan helt obekant med denna unge singer/songwriter och hans musik. Några timmar senare lämnade jag Hijazz medryckt och imponerad.

Recension: För ett par dagar sedan hade jag inte hört talas om varken amerikanskan Hayley Reardon eller britten Ryan O'Reilly. På onsdagskvällen fick jag ett meddelande från en vän i Stockholm "Ser just ett par singer-songwriters som kommer till Uppsala imorgon, du måste gå".

 • "Bara" oavgjort i den allsvenska comebacken

  Storvretas damer fick nöja sig med en poäng i den allsvenska comebacken trots att man hade ledningen med två mål. I mitten av tredje perioden ledde Storvreta med 4-2 men två mål under de sista två minuterna rädda poäng för Åkersberga. Det var dock dramatsiskt, först gjorde Åkersberga 4-3, ett mål som godkändes trots en felaktig numrering på målskyttens tröja. Ett matchstraff på målskytten blev konsekvensen och trots en spelare utvisad kunde sedan gästerna kvittera på en straff. Förlängningen blev mållös och matchen slutade 4-4.

 • Ny förlust för Sirius

  Sirius förlorade söndagens möte i allsvenskan mot Norköping hemma på Studenternas IP med 0-2. Sirius har nu sju raka matcher utan vinst, senast man vann i allsvenskan var just mot Norrköping med 1-0 borta den 30 juni. Sirius ligger på 13:e plats i tabellen, endast två poäng före Falkenberg på kvalplats.

 • Larm om brand var pizza

  Räddningstjänsten larmades till en adress i Sala Backe på fredagseftermiddagen. Rök från en lägenhet på Gröna gatan misstänktes vara en brand men det visade sig vara en torrkokning som låg bakom rökutvecklingen. Det hela rörde sig om en pizza som varit för länge i ugnen.

 • Uppsalakuber skickas till Stockholmsutställning

  Gränbyskolan och Raoul Wallenbergskolan i Uppsala har haft varsina stora svarta stålkuber på sina skolgårdar. Kuberna representerar varsin mänsklig rättighet och är en del i Raoul Wallenberg Academys skolprogram "Kuben". Programmet lär elever mer om mänskliga rättigheter och mänskliga skyldigheter. Eleverna har under läsåret tolkat rättigheterna och inrett kuberna med sina gestaltningar. Nu ska deras arbete kring mänskliga rättigheter visas upp i Kungsträdgården i Stockholm 29/8.

 • Uppsala Fotboll nollade Mallbacken

  IK Uppsala Fotboll går från klarhet till klarhet i årets Elitettan. På lördagen vann man med säkra 3-0 på bortaplan mot Mallbacken IF Sunne. Uppsalalaget hakar på topplagen från sin fjärde plats i tabellen. Uppsalas mål gjordes av Cassandra Korhonen (22, 85) och Beata Olsson (42).

 • Seger för GUSK i mittenmötet

  Det blev seger med 2-0 för Gusk i mittenmötet av herrtvåan mot Lidingö. Gusk ligger efter segern på femte plats i tabellen med 20 poäng, fyra poäng före Lidingö som har 16 poäng. Gusks mål gjordes av Mikael Mellberg (27) och Jens Hägg (87).

 • Greps för narkotikabrott i Tingsrätten

  En man i 25-årsåldern greps i Uppsala Tingsrätts vänthall för narkotikabrott under fredagen. Mannen anträffades med narkotika på sig och är nu misstänkt för narkotikabrott. Narkotikan togs i beslag och en anmälan upprättades på plats.

 • Region Uppsala gick minus 131 miljoner första kvartalet

  Region Uppsalas resultat för kvartal ett uppgår till minus 131 miljoner kronor. Detta är 91 miljoner kronor sämre än budget. Akademiska sjukhuset står för den största avvikelsen och det är framförallt lägre riks- och regionintäkter, tillsammans med högre personal- och läkemedelskostnader som utgör de största avvikelserna meddelar Region Uppsala via informationsbrevet Uppsnappat.

 • Sirius vinnare i hemmapremiären

  Sirius vann även den andra allsvenska matchen då man tog emot Eskilstuna på "nya" Studenternas under måndagen. Sirius fick en bra start och kunde gå fram till ledning med 3-0, en ledning som gästerna reducerade till 3-1 innan halvtid. Den andra halvleken slutade 0-1 och Sirius är obesegrade efter de inledande två omgångarna av årets Allsvenska efter seger med 3-2.

 • Siriusförlust i sista omgången

  Sirius innebandydamer avslutade SSL-säsongen med en förlust i den betydelselösa matchen mot Warberg med 7-5. Sirius hämtade upp ett underläge med 3-0 och hade kvitterat till 4-4 och även tagit ledningen i slutperioden med ett mål. Warberg kunde dock vända tillbaka till seger med 7-5.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä