Skriv ut denna sida
Nicole Kjellberg fick Anders Wall stipendium. (Foto: Mats Eriksson) Nicole Kjellberg fick Anders Wall stipendium. (Foto: Mats Eriksson)

Nicole Kjellberg årets Anders Wall-stipendiat

2014-06-12 - 14:51

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

 

Varje år erhåller en avgångselev vid Katedralskolan i Uppsala ett stipendium från Anders Walls Stiftelse. Från och med i år höjs stipendiebeloppet till 50.000 kronor från tidigare 25.000.

 

Eleven ska ha uppvisat goda studieresultat och samtidigt vara en god och uppskattad kamrat. Årets Anders Wall-stipendiat är ­Nicole Kjellberg, som studerat på barn- och fritidsprogrammet.

 

Enligt stipendiekommitténs motivering är Nicole Kjellberg seriös i allt som gäller skolan. Hon är positiv, hjälpsam, pålitlig och omtänksam. Människor i Nicoles omgivning beskriver henne som mogen, ansvarsfull, kreativ, social och med en pedagogisk blick.

 

Hon har utmärkta studieresultat och är en mycket god kamrat. Hon har varit drivande i sin klass, engagerat sig i gemensamma projekt och varit en god ambassadör för skolan på gymnasiemässor och andra evenemang.

 

Stipendiet delades ut av Anders Wall vid Katedralskolans studentavslutning. Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer två av totalt fyra.