Skriv ut denna sida
Uppsalas nya studentkår vald. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Uppsalas nya studentkår vald. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Uppsala studentkårs nya ledning vald

2014-05-20 - 22:41

Igår hölls Uppsala studentkårs konstituerande fullmäktige. På sammanträdet valdes ledningen för kommande verksamhetsår, 2014/2015.

 

I den nya styrelsen, som består av nio personer, kommer följande partier att ingå: Gröna studenter (GS), Vänsterns studentförbund (VSF), Uppsala universitets studenter (UUS), och S-Studenter (S). En av de nyvalda ledamöterna har ingen partibeteckning. Precis som föregående verksamhetsår kommer det att finnas en ordförande och en vice ordförande meddelar Uppsala Studentkår i ett pressmeddelande.

 

Till ordförande för det kommande verksamhetsåret valdes Caisa Lycken (GS). Caisa är 23 år, kommer från Mariestad, och studerar på juristprogrammet. Hon har tidigare läst på Textilhögskolan i Borås. Till vice ordförande valdes Miranda Cox (VSF). Miranda är 21 år, kommer från Uppsala och har en kandidatexamen i idéhistoria. Miranda studerar just nu estetik samtidigt som hon arbetar extra på ett boende för psykiskt sjuka.

 

Vid sammanträdet valdes även Doktorandnämndens nya ordförande in för kommande verksamhetsår,Sara Andersson. Sara är 27 år, kommer från Säffle och är doktorand i farmaceutisk vetenskap. Hon är ekonom och apotekare i grunden.

 

Konstituerande fullmäktige fortsätter ikväll tisdag. Den nya styrelsen tillträder den 1 juli i år.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.