Skriv ut denna sida
I väntan på sjösättning. (Foto: Peter Bohlin) I väntan på sjösättning. (Foto: Peter Bohlin)

Forsränningen - i väntan på sjösättning

2014-04-29 - 23:02

 

Med drygt tolv timmar kvar till årets forsränning begav sig Uppsalanyheter till platsen där årets farkoster väntade på att sjösättas, många kvällsflanörer hade sökt sig till platsen och inspekterade nyfiket morgondagens attraktioner.

 

Forsränningen arrangeras för 39:e året i rad av Uppsala teknolog- och naturvetarkår och är ett av Sveriges största studentarrangemang, som sig bör är starttiden klockan 10,00 och Uppsala går man ur husen för att se det hela.

 

I år är totalt 119 startande farkoster anmälda, ur anmälningslistan hittar vi startande som: "Skratta bäst som sjunker först",  "Batman goes wild", "Despicable me 1 och 2", "Sperm boat" och lite mer seriösa namn som "Ambulternativmedialansen" och "Dumb ways to sink" nåja, seriösa!

 

Det fanns många kreativa skapelser, men frågan är hur många som tar sig hela vägen ner från Eddaspången till Islandsfallet?  I morgon onsdag får vi svaret, tills dess bjuder vi på ett bildsvep av utvalda farkoster.

 

Bildsvep: I väntan på sjösättningen - Forsränningen 2014

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.