Skriv ut denna sida
Norrlands nation är värd för Sexdagarna. (Foto: Peter Bohlin) Norrlands nation är värd för Sexdagarna. (Foto: Peter Bohlin)

Sex genom livet - temat vid sexdagarna

2014-04-17 - 10:45

Sex genom livet - det är temat när Uppsala Studentkår bjuder in till sjunde upplagan av Sexdagarna på Norrlands nation.

 

- Med årets tema ville vi bredda begreppet sex. Risken när de här frågorna diskuteras är att olika perspektiv missas. Men sex berör unga såväl som vuxna och äldre. En grupp ska inte behöva exkluderas till förmån för en annan, säger Petra Cyrillus, verksamhetsledare för Kondoma Mera.

 

I början på maj hålls den sjunde upplagan av Sexdagarna i Uppsala, det är Uppsala Studentkår tillsammans med Kondoma Mera, RFSU Uppsala, Norrlands nation och Folkuniversitetet Uppsala som står bakom arrangemanget.

 

Sexdagarna kommer att vara på Norrlands nation den 5:e och 6:e maj. Flera föreläsningar hålls, bland annat om sexuell hälsa för äldre, sex för alla sinnen, och om ungas sexualitet och hur man hittar goda förutsättningar för att prata om den.

 

Det visas också kortfilmer på temat sex genom livet i samarbete med Uppsala kortfilmsfestival. Dessutom blir det teater meddelar arrangörerna via ett pressmeddelande.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.