Skriv ut denna sida
243 nybyggda studentbostäder hyrs ut. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) 243 nybyggda studentbostäder hyrs ut. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

243 nybyggda studentbostäder klara i Uppsala

2014-04-15 - 03:17

Nu startar uthyrningen av de 243 nybyggda studentbostäderna i Blåsenhus  - 2009 startade uthyrningen av Observatoriet, vilket var det senaste nytillskottet på studentbostadsmarknaden.

 

I den första etappen blockuthyrs 36 bostäder via Akademihotellet, som kommer att hyra ut bostäderna till gästforskare och Skandionkliniken. I den andra etappen, som startade på måndagen, hyrs bostäderna ut via Studentstaden.

 

- Studentstaden har rivstartat med nyproduktion av studentbostäder. Totalt har vi närmare 350 i pågående produktion och planer på närmare 700 de kommande åren, säger Benny Enholm, vd Studentstaden i ett pressmeddelande.

 

Längs med Artillerigatan i Kåbo byggs sju hus med sammanlagt 243 lägenheter till Uppsalas studenter och forskare. De minsta lägenheterna är 25 kvm, där vissa av dem har sovalkov. För den som vill bo lite större finns även flera 2:or om 34-47 kvm.

 

Alla lägenheter får eget kök och badrum. I området finns gemensamma grillplatser och gröna ytor med bänkar där de studenter som bor i området kan umgås eller sitta och plugga.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.