Skriv ut denna sida
Storvretas Rasmus Sundstedt i kamp med en Granlospelare (Foto: Peter Bohlin) Storvretas Rasmus Sundstedt i kamp med en Granlospelare (Foto: Peter Bohlin)

Slutspelsfeber i Uppsala

2013-03-19 - 15:52

Det råder slutspelsfeber i den uppländska idrotten, sedan tidigare har både Uppsala Basket och Storvreta inlett sitt SM-slutspel. Ikväll går även Fyrisfjädern in i sitt slutspel med match borta mot Malmö.

Det spelas tre slutspelsmatcher under kvällen men vill man se något är det endast Storvreta som spelar i Uppsala, man möter Sundsvallslaget Granlo i den tredje kvartsfinalmatchen i bäst av fem. Första matchen vanns av Storvreta efter mycket dramatik, en match som gick till förlängning och till slut fick avgöras på straffar. Returen spelades i helgen uppe i Sundsvall, och precis som den första matchen som vanns av Storvreta med 6-5 så blev det jämnt och tätt mellan lagen.

 

Granlo drog det längsta strået i den matchen och kunde göra totalt tre mål i numerära överlägen, vilket avgjorde matchen till deras fördel. Matchen slutade 6-5 till Granlo och det avgörande målet gjordes endast halvminuten före full tid, när Storvreta hade en man utvisad.

 

I basketen spelas Kvartsfinal nummer två i bäst av sju matcher mellan LF Basket från Luleå och Uppsala Basket, den första kvartsfinalen som spelades i Uppsala var högdramatisk och gick till två förlängningsperioder där Uppsala kunde gå ifrån i slutet av den andra förlängsperioden och vinna med 93-88.

 

I Badmintonslutspelet inleder Fyrisfjädern sitt SM-slutspel med att gå direkt in i semifinalen, man möter Malmö på bortaplan i en semifinalserie som avgörs i bäst av tre matcher. Fyrisfjädern spelas sin första hemmamatch på tisdag den 26 mars i Uppsala och en eventuell avgörande tredje match torsdag den 28 mars även den på hemmaplan. Uppsalanyheter följer samtliga tre lag i deras jakt på guld, ikväll med lite mer fokus på vad som sker i Fyrishov mellan Storvreta och Granlo.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.

Dragracing: Det blev en fin förstaplats för Peter Rundström i Super Comp Bike när Race Star Summer Nats avgjordes på söndagen. Även sonen Samuel gjorde en bra tävling i junior dragbike och slutade på en andra plats.

Dragracing: Racestar Summer Nats genomförde på lördagen kvalkörningar på Tierp Arena. Inför morgondagens elimineringar ligger Leif Våghals kvaletta i motorcykelklassen Super Gas Bike, vidare konstaterar vi ett personbästa för Samuel Rundström i juniorklassen.

Dragracing: Marie Wallin slog till med sitt näst bästa åk någonsin i Super Street och blev kvaletta när Tierp International avgörs i helgen. Även Robban Karlsson i klassen Pro Stock Bike fick till en mycket bra tid på fredagen och ligger kvaltvåa inför lördagens fortsatta kval.