Skriv ut denna sida
Uppsalasonen Alexander Graff tar steget upp i STCC (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Uppsalasonen Alexander Graff tar steget upp i STCC (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Graff kör STCC för Picko Troberg

2013-03-04 - 12:55

Det blir Uppsalaföraren Alexander Graff som kommer att ratta Picko Trobergs STCC-bil i år. Han tar därmed klivet upp i svensk racings kungaklass STCC.

"Alle" som han kallas av sina vänner har tillhört toppen i Camaro Cup de tre senaste åren, och har bland annat meriter sedan tidigare som Svensk Juniormästare i JTCC och Segrar i SSK-klasserna Renault junior cup och Formel Ford. De senaste tre åren har han tagit en tredjeplacering (2012) samt en andraplacering (2010) i Camaro Cup.

 

Racinglegendaren Picko Troberg har lotsat fram många talanger i svensk racing. Nu är det dags för nästa säger man i ett pressmeddelande.

- Vi har valt en av svensk racings mest lovande unga förare, nämligen Alexander Graff. Jag har följt honom under flera säsonger och imponerats av hans insatser, både i JTCC och inte minst i Camaro Cup, säger Picko Troberg. Alexander Graff är en engagerad förare som kan vinna i vilken bil han än sätter sig i. Hans målmedvetenhet och samarbetsförmåga gör att jag ser fram emot att arbeta med honom och målsättningen är att vårt samarbete skall bära frukt en längre tid framöver avslutar Troberg.

 

- Att få köra STCC för Picko Troberg Racing (PTR) är ett kvitto på att jag har kört bra tidigare säger Alexander Graff till Uppsalanyheter.


Men det är ingen avlönad sittning som Graff gör, jobbet på Upplands Motor i Uppsala kommer han att ha kvar även i fortsättningen.

- Det är med hjälp av sponsorer som jag kan göra den här sittningen menar Graff som är väldigt nöjd med det nya uppdraget.

 

I mitten av april kommer man att ha tre testdagar på Knutstorp Ring och den första tävlingen i STCC för säsongen körs sedan på samma bana den 3-4 maj.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.