Skriv ut denna sida
Bruno Malabeux är Hagunda IFs ordförande sen sju år tillbaka. (Foto: Peter Bohlin) Bruno Malabeux är Hagunda IFs ordförande sen sju år tillbaka. (Foto: Peter Bohlin)

Luften gick ur oss men vi ville ändå genomföra vårt jubileum

2020-05-30 - 06:18

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

 

- Luften gick ur oss och hela samhället när Corona kom, berättar Bruno Malabeux ordförande sedan sju år tillbaka i Vängebygdens stolthet Hagunda IF. Vi skulle ha genomfört jubileumsfirande i IFU Arena under lördagen (läs idag) med en aktivitetsdag där vi skulle visa upp alla våra idrotter som vi har med oss i bakgrunden. Vi skulle visa upp Orientering, Skidor, Pingis, Tennis, Fotboll, Innebandy och bandy, vi ville visa upp alla dessa idrotter och sedan avsluta kvällen på en restaurang i Boländerna för ett vuxet sällskap på uppemot 170 personer.

101350604 725180688285620 7757798817432338432 n

Bruno Malabeux framför Hagunda IFs jubileumsbanderoll. (Foto: Peter Bohlin)

 

När det stod klart att Hagunda IFs 60-årsjubileum inte skulle kunna genomföras enligt planeringen stod man inför valet att ställa in det helt eller att hitta ett annat alternativ.

Jag träffar Hagunda IFs ordförande vid klubbstugan som ligger vid föreningens två tennisbanor i Vänge, den ena banan används just nu som en uterink för innebandy och har blivit mötespunkten för det coronasäkra firandet som man genomfört under veckan.
- Vi kallar firandet här för "60-årsveckan" berättar Bruno Malabeux och tittar ut över tennisområdet där en innebandyträning pågår. Flytten av firandet gick alltså från IFU Arena till uterinken i Vänge där alla innebandyns lag samt friidrotten har samlats lagvis för att träna och sedan äta tårta tillsammans.

100954457 284584949597688 1754150946759245824 n

Hagunda IFs klubbstuga i Vänge. (Foto: Peter Bohlin)

 

Hagunda IF har idag verksamhet inom Innebandy, Friidrott och en boxersizegrupp som sysslar med styrketräning och thaiboxning.
- Tidigare har vi även haft Bamsegympa inom ramen för friidrottssektionens verksamhet. Under vintern arrangerar vi även skidträningar, även fast man inte har någon skidsektion, berättar Bruno.

Bruno Malabeux sprudlar av energi och det kommer idéer hela tiden om vad man kan göra för att stärka gemenskapen i Vängebygden och den familjära stämningen som präglar hela Hagunda IF.
- Vi har haft andra föreningar här på uterinken, vi har även snackat ihop oss med fritids och skolan som har lite lektioner här och fritidsaktiviteter för att nämna några.

 

Bruno är noggrann med att påpeka att han inte är ensam, det finns flera krafter som arbetar i Hagunda IF och det är inte sällan som idéer dryftas via sms mitt i natten mellan Bruno och andra ledare inom föreningen.

IMG 8288

Hagunda IF drar alltid mycket publik till herrlagets matcher i innebandyns allsvenska. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

 

Ett exempel på engagemanget inom föreningen är om man går och tittar på innebandymatcher i IFU Arena, när herrarna spelar. Då står Bruno bland supportrarna och trummar, där finns också Innebandysektionens ordförande Anders Öman som också tycker om att trumma i klacken, kan det vara det prestigelösa engagemanget från föreningens ledare som skapar den familjära stämningen frågar jag?
- Jag tror det, säger Bruno och fortsätter snabbt med att säga att Anders (Öman) och jag, vi gillar det där, jag är gammal trummis och började spela trummor när jag var 11 år, jag tror kanske att vi är den enda föreningen i Sverige där två ordföranden står och trummar på matcherna.

100848337 2148924658586327 7316180899849043968 n

Bruno Malabeux framför uterinken där föreningens P08 genomför träning. (Foto: Peter Bohlin)

 

Under lördagen forsätter "60-årsveckan" med bland annat en internturnering för herrlaget följt av P12, F11/F12, P11 och P13. Den avslutas under söndagen med träning för Dam U, vi konstaterar att Hagunda IF är en vital förening och en utmärkt ambassadör för Vängebygden – Grattis Hagunda IF 60 år.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.

Dragracing: Det blev en fin förstaplats för Peter Rundström i Super Comp Bike när Race Star Summer Nats avgjordes på söndagen. Även sonen Samuel gjorde en bra tävling i junior dragbike och slutade på en andra plats.