Skriv ut denna sida
Åttafaldige världsmästaren Nicolai Krasnikov finns inte med i årets VM-finaler. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Åttafaldige världsmästaren Nicolai Krasnikov finns inte med i årets VM-finaler. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Isracing-VM Uppsala

2013-02-20 - 01:00

Isracing-VM körs sedan förra säsongen som en Grand Prix-serie under namnet FIM Ice Speedway Gladiators World Championship.

Grand Prix-tävlingarna avgörs runt om i Europa men den sista och avgörande tävlingen körs på Studenternas i Uppsala. Då skall det avgöras vem som blir vinnare av den totala GP-serien och vinnaren kan sedan stolt titulera sig världsmästare i isracing 2013.

Regerande världsmästaren Nicolai Krasnikov som efter sin åttonde raka VM-titel beslutade sig för att dra sig tillbaka finns alltså inte med i årets startfält. Sju förare är direktkvalificerade till årets finaler, en av dem är Robert Henderson från Sverige. Förutom Robert Henderson finns nyblivne Svenska Mästaren Stefan Svensson med i startfältet.

Tävlingarna avgörs på Studenternas IP den 23:e och 24:e Mars med Uppsalaklubben Funbo MS som arrangörer.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.