Skriv ut denna sida
Robban Karlsson, Storvreta kvaletta Pro Stock Bike. (Foto: Sandy Sine) Robban Karlsson, Storvreta kvaletta Pro Stock Bike. (Foto: Sandy Sine)

Karlsson kvaletta på första försöket

2017-08-25 - 22:06

Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

 

Robban Karlsson från Storvreta åkte till Tierp och Dicon Internationals, EM i dragracing och satte en kvaltid som kan räcka hela vägen till kvalseger.

- Jag åker till Linköping ikväll och kör en rallytävling under lördagen och kommer tillbaka på söndag till elimineringarna, förklarar Robban för Uppsalanyheter efter sin enda kvalrunda i helgen.

 

IMG 0578

Robban Karlsson kvaletta efter fredagens kval. (Foto: Sandy Sine)

 

Han angav verkligen tonen för de övriga åkarna i startfältet, närmast var Kalle Lyrén som var tillbaka med en nästan helt ny motorcykel efter en omkullkörning i juni. Kalle satte två fina kvaltider, i den första rundan 7,04 och i den andra gjorde han 7,02, men nådde inte fram till Robban Karlssons tid.

 

IMG 0597

Kalle Lyrén är kvaltvåa i Pro Stock Bike efter första dagen. (Foto: Sandy Sine)

 

Kvalet i Pro Stock Bike fortsätter under lördagen.

 

I den största klassen av dem alla, Stock Super Stock var Uppsalaföraren Erik Wallin med i startfältet. Erik som gick hela vägen till final i Dragracingtävlingen Race Star Summer Nats på Tierp Arena i slutet av Juli slutade som 26:a av 42 startande och får möta Lars Johansson i 1/16 delsfinalen under lördag.

 

IMG 0688

En av de mest färglada inslagen på Tierp Arena var Birgitta Lindströms Chevrolet Coupé från 1937. (Foto: Sandy Sine)

 

I klassen Super Street noterade Uppsalaföraren Marie Wallin sin bästa kvaltid i torsdagens första kvalrunda. Hennes kvaltid är 10,93 vilket är 3/100 sek över index vilket ger henne en kvalplacering som nummer sex bland 15 startande.

 

Kvalet i Super Street fortsätter under lördagen.

 

Mer om Dicon Internationals 2017 kommer på söndag här på Uppsalanyheter.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.

Dragracing: Det blev en fin förstaplats för Peter Rundström i Super Comp Bike när Race Star Summer Nats avgjordes på söndagen. Även sonen Samuel gjorde en bra tävling i junior dragbike och slutade på en andra plats.