Skriv ut denna sida
Julita Sanner, klar för USIF elitsatsning. (Foto: Peter Bohlin) Julita Sanner, klar för USIF elitsatsning. (Foto: Peter Bohlin)

USIF Startar elitsatsning med Sveriges bästa tennisjunior

2017-01-27 - 01:32

Uppsala Studenters Idrottsförening (USIF) startar elitsatsning med tennislöftet Julita Sanner och tränaren, tidigare världsettan Daniel Berta.

 

Vid en pressträff på torsdagen i USIF Arena presenterade klubben sin elitsatsning med WTA-rankade Julita Sanner som inför den här säsongen byter klubb och tränare. Klubbbytet kommer efter ett händelserikt år med internationella resultat vilket ledde till avancemang på damernas singelvärldsranking, SM-slutspel och en stark insats i svenska Elitserien.

 

- Förra året var viktigt och jag fick mycket gjort. Nu med ny tränare och träningsbas så tror jag att vi tillsammans kommer kunna ta nästa steg i utvecklingen, säger Julita Sanner som ser fram emot 2017.

 

IMG 7426

Julita Sanner med tränaren Daniel Berta. (Foto: Peter Bohlin)

 

Julita som är 17 år rankas som 998 på WTA-touren och ingår i Svenska Tennisförbundets U-18 landslagsaktiviteter och har som junior representerat Sverige vid internationella U-12, U14 och U16 mästerskap.

 

På torsdagsförmiddagen genomförde Julita ett träningspass tillsammans med sin nya tränare Daniel Berta som under sin aktiva karriär var juniorvärldsetta.

- Julita är verkligen en intressant spelare med potential att lyckas. Vi kommer nu fortsätta arbeta med hennes utvecklingsplan för att senare i vår tävla internationellt. Satsningen hos USIF känns rätt och vi har nu möjlighet att skapa en bra bas för spelare med liknande målsättningar som Julita, kommenterar Daniel Berta det nystartade samarbetet.

 

För tillfället jobbar de två med uppbyggnadsträning men kommer att starta upp med matcher under februari och mars för att sedan ta satsningen till nästa steg.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.