Skriv ut denna sida
Sverige är klara för EM-slutspelet sedan Richard Eidestedt (tv) och Nico Rupinen vunnit herrdubbeln. (Foto: Peter Bohlin) Sverige är klara för EM-slutspelet sedan Richard Eidestedt (tv) och Nico Rupinen vunnit herrdubbeln. (Foto: Peter Bohlin)

Sverige klart för EM-slutspelet i Badminton

2016-11-13 - 19:27

Sveriges mixed lag i badminton blev på söndagseftermiddagen klara för EM-final i Badminton, detta sedan dubbelparet Nico Rupinen och Richard Eidestedt vunnit i två raka set mot Finland.

 

Lag Sverige var förhandsfavoriter till att ta sig vidare från helgens Lag-EM kval som spelades mellan Finland, Slovakien, Portugal i IFU Arena. Kvalet som inleddes i fredags med matcherna Sverige mot Slovakien och Finland mot Portugal fortsatte under lördagen med matcher mellan Sverige mot Portugal och Finland mot Slovakien.

 

I fredagens match mot Slovakien defilerade Sverige och vann övertygande med 5-0, samma resultat som man besegrade Portugal med under lördagen och söndagens match mot Finland skulle bli avgörande.

 

Man mötte ett finskt lag som hade sina starkaste kort i damsingeln men med något svagare uppställning på herrsingeln. När dubellmatchen med Nico Ruponen och Richard Eidestedt, båda från Fyrisfjädern spelades mot det finska dubbelparet Henri Aarnio och Ilkka Heino kunde man säkra gruppsegern och därmed bli klara för EM-slutspelet. 

 

Den svenska segern var aldrig hotad och skrevs till 2-0 (22-20, 21-17) vilket innebar att den avslutande Damdubbeln blev betydelselös för de svenska gruppvinnarna. Damdubbeln spelades dock på grund av att man spelar om rankingpoäng under hela kvalet.

 

Sveriges lag i EM-kvalet:

Henri Hurskainen, Mattias Borg, Richard Eidestedt, Nico Ruponen, Amanda Högström, samtliga från Uppsalaklubben Fyrisfjädern, Emma Wengberg och Clara Nistad, båda från Täby, och Elin Svensson, Askim.

 

Söndagens resultat i matchen Sverige -  Finland 4-1

MD: Nico Ruponen/Amanda Högström – Anton Kaisti/Jenny Nyström 21-18, 21-13.

HS: Henri Hurskainen – Eutu Heino 21-13, 21-16.

DS: Elin Svensson – Airi Mikkelä 21-19, 19-21, 20-22.

HD: Rickard Eidestedt/Nico Ruponen – Henri Aarnio/Ilkka Heino 22-20, 21-17.

DD: Clara Nistad/Emma Wengberg – Jenny Nyström/Sonja Pekkola 21-14, 21-12.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.