Skriv ut denna sida
Elvira Karlsson blev tvåa i finska Alastaro i comebacken. (Foto: screenshot webstream) Elvira Karlsson blev tvåa i finska Alastaro i comebacken. (Foto: screenshot webstream)

Elvira Karlsson tvåa i comebacken

2016-07-11 - 02:40

Elvira Karlsson blev tvåa i helgens dragracingtävling i finska Alastaro, det är ett år sedan den då gravida Elvira lade hjälmen på hyllan. I helgens comeback tog hon en topplacering direkt.

 

Det började bra för Elvira Karlsson som redan efter den första kvalificeringsrundan i Pro Stock Bike körde på 7,25 sek och tog en andra plats bakom Kalle Lyrén från Surahammar. Elvira förbättrade tiden något men lyckades inte köra snabbare än Lyrén som slog till med sin första "sexa" 6,98 sek i Europa.

 

Elvira var nöjd med tiden då hon inte trodde att det skulle gå att få ur motorn så mycket bättre tider.

- Jag körde 7,21 i sista kvalet men vi har inte den stora motorn så det är nog det snabbaste som jag kan köra, säger Elvira.

 

Vädret i Alastaro var strålande för dragracing, men söndagens elimineringar regnade tyvärr bort och Elviras kvaltid räckte till en andra plats bakom Kalle Lyrén som ser ut att gå mot en riktigt bra säsong. Kalle Lyrén imponerade på tävlingen i Tierp och vann där för en månad sedan och följde upp nu med att vinna även i Alastaro med tiden 6,985 sek och toppfarten 306,90 km/h mot Elviras 7,219 och 296,76 km/h.

 

När vi pratade med Elvira Karlsson efter tävlingarna så sammanfattar hon dessa så här.

- Det kändes jättekul att vara tillbaka. Har längtat sen jag var och besökte Tierp Arena för en månad sedan, första repan var lite nervös nu när man är nybliven mamma, men efteråt kändes allt som vanligt.

 

Elvira berättar vidare att hon alltid är taggad att få köra snabbt och är nöjd med de två repor som gav 7,25 och 7,21 sek med den motor som man körde med.

- Är nöjd med helgen, bra team och kanonväder även fast söndagen regnade bort.

 

Om vi får se Elvira något mer den här säsongen är dock oklart, det är ingen hemlighet att hennes team haft svårt att få ihop sponsorer, hittills är det hennes pappa Robert som har betalat det mesta.

- Vi vet inget, vi tar tävlingarna som de kommer och får se om vi har råd.

 

Elviras målsättning om hon kommer ut något mer på banan den här säsongen är dock helt klar.

- Målet är att köra snabba tider om jag kommer ut något mer på banan, troligvis blir det Tierp i augusti i så fall, avslutar Elvira Karlsson.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.