Skriv ut denna sida
Ellsa och Robert Karlsson i första kvalheatet på fredagen. (Foto: Peter Bohlin) Ellsa och Robert Karlsson i första kvalheatet på fredagen. (Foto: Peter Bohlin)

Hastighetsrekord av Karlsson, men Fredlund kvaletta med europatid

2015-08-21 - 22:59

När Pro Stock Bike inledde sina kvalheat på fredagen slog Robban Karlsson till med personligt hastighetsrekord, men kvaletta är Fredrik Fredlund efter en sex sekunders repa.

 

Det låg i luften att banan på Tierp Arena var tillräckligt bra för att ge rekordtider i motorcykelklasserna. När första kvalheatet kördes i Pro Stock Bike ställdes Robert och Ellsa Karlsson mot varandra. Dessvärre körde Ellsa snett och körde in i betongmuren och bört av "startvredet" till motorn och skadade foten lindrigt.

 

IMG 5642

Peter Johansson, Stock Super Stock. (Foto: Peter Bohlin)

 

Robert som körde i den högra banan drog också lite snett till vänster och klarade inte av att räta upp motorcykeln och kan möjligen ha varit lite störd av att dottern körde in i muren. I andra kvalheatet stod Ellsa över med trasig motor och Robert som fick köra ensam slog till med fina 7,14 sekunder och personligt hastighetsrekord i klassen med 307,52 km/h.

 

IMG 4747

Leif Andreasson är tillbaka i Tierp efter sin våldsamma krasch på samma bana i juni. (Foto: Peter Bohlin)

 

Två heat senare kontrade finska åkaren Fredrik Fredlund med att som andra prostockföraren utanför USA (Elvira Karlsson var först) slå till med en "sexa". Fredlund körde på europatiden 6,9778 sek och hastigheten var utomordentliga 311,24 km/h. I morgon lördag fortsätter kvalen i klassen.

 

Övriga Uppsalaförare som var i farten på fredagen var Erik Wallin (20:e plats) och Peter Johansson (34:e plats), ingen av de två lyckades dock förbättra sina placeringar från torsdagen och möter tufft motstånd i lördagens elimineringar.  

 

IMG 5704

Leif Våghals förbättrade sin placering från torsdagen. (Foto: Peter Bohlin)

 

I Super Gas Bike förbättrade Leif Våghals sin elfte plats och ligger trea efter dagens tävlingar och Jim Forsberg förbättrade sig och ligger sexa. Göran Bodsäter kom inte till start under fredagen och gick inte vidare till elimineringarna.

 

Även Tommy Abrahamsson avancerade placeringsmässigt efter fredagens kvalheat, från en femte plats till en andra plats i klassen Super Gas.


Tävlingarna fortsätter under lördagen med kvalheat och elimineringar.

 

Bildsvep från fredagens tävlingar

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.