Skriv ut denna sida
Elvira Karlsson drar sig ur helgens dragracingtävling "vill inte ta några risker" säger hon med anledning av sin graviditet. (Foto: Peter Bohlin) Elvira Karlsson drar sig ur helgens dragracingtävling "vill inte ta några risker" säger hon med anledning av sin graviditet. (Foto: Peter Bohlin)

Elvira Karlsson drar sig ur helgens tävling

2015-08-19 - 22:53

Det var upplagt för en ren familjeuppgörelse i dragracingens Pro Stock Bike, men ledaren i Nordiska mästerskapet, Elvira Karlsson meddelar nu att hon drar sig ur tävlingarna i Tierp som startar i morgon.

 

Världens snabbaste Pro-Stock-bikeförare utanför Amerika, Elvira Karlsson som leder den Nordiska mästerskapstabellen inför den avgörande tävlingen på Tierp Arena i helgen lämnar återbud.

 

Efter tre av dom fyra deltävlingarna i Pro Stock Bike leder Elvira Karlsson på 209 poäng, endast en poäng före Pappan Robert som har 208 och 22 poäng före den yngre systern Ellsa på 187 poäng. Det var upplagt för en ren familjeuppgörelse i helgens tävlingar på Tierp Arena.

 

IMG 7855

Ellsa och Pappa Robert Karlsson gör upp om titeln Nordisk Mästare, inför helgens tävlingar är det fördel Robert. Men det finns ytterligare två utmanare bakom. (Foto: Peter Bohlin)

 

Elvira har dock beslutat sig för att dra sig ur helgens deltävling på grund av sin graviditet.

- Jag är inne i fjärde månaden och vi vill inte ta några risker, säger Elvira till Uppsalanyheter när vi når henne på telefon under onsdagskvällen.

 

Elvira kommer dock att finnas på plats under helgens tävlingar och hjälpa sin Pappa Robert som därmed blir av med sin största konkurrent om titeln Nordisk mästare. Robert som tvingades bryta semifinalen i den senaste tävlingen i Norska Gardemoen med trasig motor lånar nu Elviras motor i helgens tävlingar.

- Det är inte därför jag drar mig ur förtydligar Elvira som tror att hon kan klara av att komma som sämst på fjärde plats i mästerskapet trots att hon inte startar i helgen.

 

IMG 7204

Familjen Karlsson, Elvira, Robert och Ellsa. Ettan, tvåan och trean i den nordiska mästerskapstabellen. (Foto: Peter Bohlin)

 

Trots att Robert Karlsson nu blir av med sin värsta konkurrent så kan han inte räkna med någon "walk in the park" för bakom honom utmanar den yngre dottern Ellsa som numera kör en något starkare motor än tidigare. Med den drygt 1700cc preppade motorn kan Ellsa som överraskade och vann på något kortare bana senast i Norska Gardemoen även utmana på fullbanelängd.

 

På fjärde och femte plats i mästerskapstabellen ligger Kalle Lyrén och Kenneth Holmberg med 140 repsektive 130 poäng och har en bit upp till Elvira och Robert i toppen. Man har dock Ellsa inom räckhåll vilket sätter press på henne.

 

Pro Stock Bike startar sina kvalificeringar under fredagens tävlingar på Tierp Arena.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.

Dragracing: Det blev en fin förstaplats för Peter Rundström i Super Comp Bike när Race Star Summer Nats avgjordes på söndagen. Även sonen Samuel gjorde en bra tävling i junior dragbike och slutade på en andra plats.

Dragracing: Racestar Summer Nats genomförde på lördagen kvalkörningar på Tierp Arena. Inför morgondagens elimineringar ligger Leif Våghals kvaletta i motorcykelklassen Super Gas Bike, vidare konstaterar vi ett personbästa för Samuel Rundström i juniorklassen.

Dragracing: Marie Wallin slog till med sitt näst bästa åk någonsin i Super Street och blev kvaletta när Tierp International avgörs i helgen. Även Robban Karlsson i klassen Pro Stock Bike fick till en mycket bra tid på fredagen och ligger kvaltvåa inför lördagens fortsatta kval.