Skriv ut denna sida
Ellsa Karlsson vann Pro Stock Bike klassen i Norge genom att slå ut både Pappa Robban och systern Elvira. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Ellsa Karlsson vann Pro Stock Bike klassen i Norge genom att slå ut både Pappa Robban och systern Elvira. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Ellsa Karlssons första seger i Pro Stock Bike

2015-08-03 - 04:56

Ellsa Karlsson överraskade och vann de norska tävlingarna på Gardermoen Raceway genom att först slå ut pappa Robban i semifinalen och i finalen vinna över systern Elvira.

 

Tävlingarna på Gardemoern Raceway kördes över 201 meter istället för det mer vanliga 402 meter och en bra start med kort reaktionstid är oerhört viktigt då man inte har mycket plocka tappade tusendelar på.

 

Alla i familjen Karlsson gick vidare till semifinal, Robert Karlsson ställde där mot dottern Ellsa. Ett revanschmöte för Ellsa som blev utslagen av just Pappa Robert i den föregående tävlingens stege.

 

I den andra semifinalen ställdes Elvira Karlsson mot Kalle Lyren, de två har nog tappat räkningen på hur många gånger man tävlat mot varandra.

 

Elvira vann sin semifinal med tiden 4.501 sek mot Kalle Lyrens 4.571 och i den andra semifinalen vann Ellsa med tiden 4.540 mot Roberts 4.677 och de två systrarna ställdes för första gången mot varandra i en final.

 

I finalen var Ellsa kyligast och kom iväg bra, Elvira var lite för het i och rödlyktade, därmed tog Ellsa sin första titel i Pro Stock Bike med segertiden 4.475. Det är andra tävlingen i rad som familjen Karlsson är framme med alla tre deltagarna i semifinal.

 

Uppsalanyheter gratulerar såklart Ellsa till segern.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.