Skriv ut denna sida
I morgon går MTB-tävlingen Martin Söderström Invitational av stapeln vid slottet. (Foto: Morgan Jansson) I morgon går MTB-tävlingen Martin Söderström Invitational av stapeln vid slottet. (Foto: Morgan Jansson)

Thelander gör comeback i Uppsala

2014-09-12 - 03:15

Förra årets vinnare av Martin Söderstöm Invitational, Anton Thelander gör comeback i Uppsala på lördag efter skada, stora delar av världseliten kommer vara på plats vid slottet.

 

På lördag klockan 15:00 går Martin Söderström Invitational återigen av stapeln framför slottet och i den Botaniska Trädgården. Även i år deltar Uppsalasonen tillika förra årets vinnare Anton Thelander i tävlingen som blir den första för den regerande mästaren efter ett skadeuppehåll.

 

MV8A0868-copy-2

Förmodligen en av de vackraste MTB-banorna. (Foto: Morgan Jansson)


Uppsala välkomnar på lördag återigen handplockade talanger från världseliten i MTB till Martin Söderström Invitational. Men av de åkare som var med och tävlade under första upplagan av MSI förra året är endast åtta tillbaka. Däribland just Anton Thelander och Alex Alanko, svensken som tog tredjeplatsen vid förra årets tävling.

 

MV8A0287-copy-2

Det är lätt att man voltar framåt, men den här gången gick det bra. Bilden är ett montage. (Foto: Morgan Jansson)


”Känns sjukt kul att vara tillbaka” 
Tävlingens tvåa, fransmannen Antoine Bizet, är en av de åkare som inte kommer att delta detta år. Den franska stjärnan kraschade under träningen till Redbull Joyride vilket resulterade i en skadad njure.

 

MV8A0445-copy-2

Från torsdagens testkörning av banan. (Foto: Morgan Jansson)

 

Thelander som skadade nyckelbenet tidigare i år och tvingades till ett uppehåll över sommaren säger så här om den kommande tävlingen och faktumet om att vara tillbaka i Uppsala:
- Det känns sjukt kul att vara tillbaka i Uppsala efter förra året som var en succé! Det är även min första tävling efter mitt nyckelbensbrott så det ska bli spännande!

 

MV8A0573-copy-2

Missbedömer man hoppet kan det vara bäst att lämna cykeln. (Foto: Morgan Jansson)


Förutom Szymon Godziek från Polen samt de två ovan nämnda svenskarna bör publiken hålla koll på två nykomlingar i denna tävling. Spaniens Sherwy Pasamonte och Italiens Testa Toquato. Det är Redbull.com som tagit fram dessa fem favoriter till helgens tävling bland annat med motivationen att banan passar deras åkstil.

 

MV8A0047-copy-2

Starten uppe vid slottsgården, landningen sker i Botaniska. Foto: Morgan Jansson) 


Till skillnad från förra årets tävlingssystem där man tävlade i heat, så kallade ’head to head’. Kommer man i år att tävla genom tidsbestämda heat där deltagaren får köra så många åk som den vill och hinner med.

 

Poängen av de två bästa åken sammanslås och därefter går de bästa vidare till nästa heat och så vidare tills en vinnare har blivit utsedd. Detta öppnar upp för att deltagarna ska kunna göra bättre tricks, vilket i sin tur ger publiken en bättre show att se på.

 

MV8A0607-copy-2

Martin Söderström var på plats på torsdagen vid banan. (Foto: Morgan Jansson)


Vi på Uppsalanyheter hoppas att Martin Söderström, som tyvärr även i år måste avstå från att delta på grund av en skada i samma fot som satte käppar i hjulet förra året, får tur med vädret i år och önskar alla en trevlig tävlingsdag och kulturnatt.
 

Samtidigt vill vi också passa på att önska Anton Thelander ett stort lycka till!


Samtliga deltagare för MSI 2014:

Peter Henke (GER)
Matt Jones (GBR)
Sherwy Pasamonte (ESP) ny för i år
Szymon Godziek (POL)
Testa Toquato (ITA) ny för i år
Eric Valenta (AUT) ny för i år
Antoni Villoni (FRA) ny för i år
Anton Thelander (SWE)
Max Fredriksson (SWE)
Linus Sjöholm (SWE)
Elof Lind (SWE)
Alex Alanko (SWE)
Adrian Tell (SWE)

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.