Skriv ut denna sida
Daniel Steinbock blev bäste svensk individuellt. (Foto: Morgan Jansson) Daniel Steinbock blev bäste svensk individuellt. (Foto: Morgan Jansson)

Uppsalas Steinbock bäste svensk i EM

2014-07-21 - 01:07

Uppsalas och Sveriges Daniel Steinbock höll den svenska fanan högst när han placerade sig på 19:e plats individuellt i helgens junior-EM i Modern Femkamp.

 

I helgen avgjordes den individuella delen av Ungdoms-EM 2014 i Modern Femkamp och som värd för tävlingen stod Uppsala och huvudarenan Fyrishov.

 

IMG 1809-copy-2

Daniel Steinbock och en Italiensk simmare tackar för loppet. (Foto: Morgan Jansson)

 

Totalt deltog ungdomar från 22 olika nationer fördelat på 65 pojkar och 56 flickor. 

- Vi arrangerar en större tävling var 4:e år i Uppsala, som är den enda klubben i Sverige som kan arrangera en sådan här tävling, berättar Lennart Pettersson, förbundsordförande och femkampsmedaljör med lagbrons i OS 1980 i femkamp.

 

IMG 2438-copy-2

Ryssen Alexander Lifanov vann den individeulla tävlingen. (Foto: Morgan Jansson)

 

Bland de fem svenska deltagarna fanns tre pojkar från Uppsala, förutom Steinbock även Jonathan Berglind och Hannes Stråhle och bland flickorna Lisa Lina Gideskog Malmgren som en av två deltagare från Uppsala.

 

Bäst gick det för fäktnings- och simningsspecialisten 18-årige Daniel Steinbock som var den enda svenska deltagaren som gick vidare till söndagens finaler där han slutade på 19:e plats.

- Jag är nöjd med samtliga svenskars insatser, men särskilt nöjd med Daniel som fäktades bättre i finalen än under kvalet, säger Förbundskaptenen Conny Phil.

 

IMG 2389-copy-2

Irene Prampolini gratuleras av Silvia Salera, båda från Italien. (Foto: Morgan Jansson)

 

Steinbock placerade sig som fyra i fäktningen med 238 poäng men tappade sex placeringar efter simningen där han blev 28:a på tiden 2:15,73 vilket kan jämföras med vinnaren från Ryssland, Alexander Lifanovs 2:08,30.

 

I den sista grenen Combined Event (CE) sätts deltagarna på prov i flera olika delmoment, grenen introducerades 2009 för att höja spänningen för publiken. Den består av 2 grenar, löpning och skjutning sammanslagna till löpskytte.

 

IMG 2781-copy-2

Delegater, från vänster: Lennart Pettersson (Lag OS-Brons 1980), Erik Johansson (VM-silver 2002, 2003), Beata Simoka Ungern, Svante Rasmuson (Lag OS-Brons 1980) och Corin Bouzou Frankrike. (Foto: Morgan Jansson)

 

Skjutningen sker med laserpistol från tio meter och löpsträckan är 4x800 meter med fyra skjutningar emellan. Man måste träffa fem gånger på en tid av max 50 sekunder och får skjuta hur många gånger man vill, man måste dock ta ned vapnet efter varje skott.

 

IMG 2450-copy-2

Irene Prampolini Italien, slutsegrare individuellt. (Foto: Morgan Jansson)

 

Steinbock fick totalt 556 poäng och tiden 12:24,70 vilket räckte till en 24:e plats i grenen och en slutplacering som 19:e man med totalt 1087 poäng. Under måndagen genomförs tävlingens sista dag med mix och stafetter, den sista grenen avgörs med jaktstart så den som kommer först i mål vinner.

 

Bildspecial från söndagens tävlingar: BILDSVEP/PHOTOS

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.