Skriv ut denna sida
Mika Kohonen fick idrottspris. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Mika Kohonen fick idrottspris. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Kohonen "Årets idrottsförebild"

2013-08-26 - 10:22

Världens bästa innebandyspelare Mika Kohonen har utsetts till Årets idrottsförebild av Stiftelsen Friends.

Mika Kohonen prisas för det stora engagemang han visar för barn och unga både genom Mika Kohonen Trophy och Mika Kohonen Daycamp. Priset delades ut av Friends på söndagen i samband med Sveriges största manifestation mot mobbning på Skansen.

 

Årets Idrottsförebild lyfter fram en person som genom sina handlingar skapat förutsättningar för en trygg och jämlik idrottsrörelse. Nu sällar sig Mika Kohonen till skaran av tidigare vinnare som omfattar ”Dallas” Dialy Mory Diabaté och Anton Hysén.

- Mika Kohonens engagemang för barn och ungdomar går inte att ta miste på. Vi är mycket stolta över att få dela ut priset ”Årets idrottsförebild” till någon vars engagemang är lika genuint som föredömligt, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare Friends.

 

Mika Kohonen är engagerad både i Mika Kohonen Trophy, en turnering för personer med funktionsnedsättning, samt sommarlägret Mika Kohonen Daycamp. Utöver detta är han även ambassadör för innebandyn inom Special Olympics. Stipendiet är värt 15 000 kronor och ska användas för att stärka barns och ungas självkänsla inom ungdomsidrott.

- Att få ett sådant här pris är givetvis en väldigt stor ära. Men egentligen gör jag bara något som känns helt självklart och det är att ge något tillbaka till idrotten som har gett mig så mycket genom livet. I min klubb, Storvreta IBK, jobbar vi aktivt för att säkerställa att innebandyn är för alla, och att ingen lämnas utanför, säger Mika Kohonen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.