Skriv ut denna sida
Elvira Karlsson satte nytt personbästa på fredagen. (Foto: Morgan Jansson) Elvira Karlsson satte nytt personbästa på fredagen. (Foto: Morgan Jansson)

Elviras femte personbästa

2013-07-26 - 23:13

Uppsalatjejen Elvira Karlsson satte på fredagen sitt femte personbästa den här säsongen när hon körde Test & Tune på Tierps Arena med sin Pro Stock Bike.

 

Med tiden 7,086 sekunder och 302,35 km/h putsade hon sitt personbästa för femte gången den här säsongen och nu börjar hon närma sig den där efterlängtade "sexan".
- Jag trodde inte att det skulle bli nytt rekord, först var det varmt och sen gjorde jag en dålig burnout, säger Elvira efter sitt nya personbästa.

 

Just värmen var något som vi på Uppsalanyheter diskuterade med Elvira och hennes Pappa som också är hennes mekaniker. Med nästan 45 graders värme på banan så fanns det egentligen ingenting som talade för en så bra tid, och starten var inte helt perfekt.
- Efter den dåliga burnouten så tänkte jag att jag måste göra bra ifrån mig och så gjorde jag det.

 

Elvira är övertygad om att motorcykeln har en hög sexa i sig, för att nå det så måste hon dock bli snabbare i starten menar hon.
- Jag hade en reaktionstid på 0,1297 sekunder, det är ganska dåligt jag skulle behöva ha en ”dubbelnolla” i reaktionstid för att det skall vara bra.

 

Målsättningen från säsongsstarten är fortfarande att vinna EM och just nu ligger Elvira på tredje plats i sammandraget, nästa tävling är i Tyskland om en vecka.
- Målet är att vinna allting, säger Elvira utan att för den sakens skull låta särskilt kaxig.

 

Du har din pappa som följer med dig överallt och hjälper dig med allt det tekniska, hur är det egentligen att ha honom med hela tiden i teamet?
- Det betyder mycket för mig att ha med honom, han meckar och fixar allt så det går bra.

 

Jag lägger orden i munnen på Elvira och säger att hon inte skulle klara sig utan Pappan, när jag kommer på mig själv med det så säger jag att det inte var min avsikt att göra det.
- Men jag skulle inte klara mig utan Pappa han betyder allt för mig i dragracingen, bekräftar Elvira.

 

Vi följer givetvis Elvira under helgens tävlingar på Tierp Arena, snart sitter nog den där ”sexan” det återstår att se om det blir i helgen eller senare, men snart sitter den.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.