Skriv ut denna sida
Fr.v Uppsala 86:ers Frida Löv, Frida Ångström och Frida Ek-Terlecki. Fr.v Uppsala 86:ers Frida Löv, Frida Ångström och Frida Ek-Terlecki.

VM-laget framme i Finland

2013-06-28 - 19:21

Det svenska damlandslaget landade för några timmar sedan i Finland och har installerat sig i Vantaa där årets VM-turnering i amerikansk fotboll skall spelas.

 

I går torsdag genomförde laget sin sista träning på förberedelselägret och det var en nöjd förbundskapten som Uppsalanyheter talade med som hastigast.

- Vi har fått i hop ett riktigt bra lag, sa Johan Sedin i samband med träningen invid Fyrisfjädern i Uppsala.

 

Den tidigare oro som fanns över förbundets räknemiss var inte så dramatiskt som det först kunde verka och alla sådan aspekter är utagerade, förbundet har löst allting. På träningen hade lagets olika spelare specialträning, man höll igen en del på "springet" och filade mest på detaljer i uppspel och försvar.

 

De fyra spelarna från Uppsala 86:ers har tyvärr blivit tre, Frida Engström har lämnat truppen på grund av skada. De tre kvarvarande Fridorna är Ek-Terlecki, Löv och Ångström, tillsammans med Mana Alison som är uppvuxen i Uppsala men som spelar i California Quake bildas den Uppsalakvartett som vi kommer att följa lite extra under VM.

 

På söndag klockan 20.00 spelar det svenska laget mot favoriten USA.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.