Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 986
Skriv ut denna sida
Sunnerstabacken (Foto: Peter Bohlin) Sunnerstabacken (Foto: Peter Bohlin)

Sunnerstabacken öppnar den 25 december

2012-12-12 - 19:58

På juldagen planerar Uppsala alpina center öppna sina nerfarter på åsidan i Sunnerstabacken. Detta trots det intensiva snöandet i inledningen av december.

Arbetet med förberedelserna inför den alpina säsongen är i full gång i Sunnerstabackens Åsida. Fast än det kommit stora mängder snö i Uppsala under de senaste veckorna är pisterna inte riktigt redo för öppning ännu.

 

Snörika år prepareras upp till tre nerfatrer, då backarna där liftarna står prioriteras först. En målsättning är att varje år kunna ha barnbacken samt en annan nerfart öppen.

 

I dagsläget är den 25:e december satt som öppningsdatum för Åsidan, men kan komma att tidigare- eller senareläggas beroende av väderförhållanden. Gropbacken är däremot redan nu upplyst kvällstid och öppen för pulkaåkning.

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.