Skriv ut denna sida
Fyrisfjädern vann mot Malmö. (Foto: Peter Bohlin) Fyrisfjädern vann mot Malmö. (Foto: Peter Bohlin)

Fyrisfjädern klara för SM-final

2013-03-27 - 08:59

Fyrisfjädern är i SM-final för 14:e år i rad. SM-final för Fyrisfjädern är lika självklart som att tussilagon snart tittar fram i dikena!
Fyrisfjädern tog hem den andra semifinal utan att förlora en delmatch. Ett set förlorade Fyrisfjädern som mest igår, och det i den andra herrdubbeln. De två första matcherna som spelades var en damsingel mellan Larisa Griga och Ellinor Widh. En match som man kanske på förhand visste skulle bli långa dueller, en tuff kamp där Malmötjejen Ellinor alltid är en stark att möta, och Larisa gjorde det som förväntades av henne och vann. Skönt för Larisa som får börja med att visa vägen för laget genom att ta den första vinsten, efter att ha varit skadad i hälsenan under längre period denna säsong.

 

2013-03-26 smsemifinal2 fyrisfjädern malmö pb 061

 

På banan bredvid så spelades första herrdubbeln mellan Fyrisfjäderns Joel Johansson Berg/Jin Long Fu mot Toni Holmen Loven/Patrik Lundqvist. Där började Malmöparet otroligt starkt och visade upp ett härligt självförtroende. Men Joel och Jin Long var för starka, Toni och Patrik fick till slut se sig besegrade, och 2-0 till Fyrisfjädern var ett faktum.

 

Andra herrsingeln gick rätt fort. Där hade Malmös Adam Khan inte så mycket att säga till om mot Fyrisfjäderns ukrainske spelare Artem Pochtarev som spelades väldigt bra och även blev kvällens spelare för sin prestation. När sedan andra herrdubbeln och damdubbeln skulle spelas, så är det klart att Malmöspelarna känner en otrolig press att dem nu måste vinna dessa två matcher för att semifinalen ska fortsätta och för att de ska ha en chans att vinna.

 

2013-03-26 smsemifinal2 fyrisfjädern malmö pb 220


De två första matcherna som spelades måste man ändå säga var nyckelmatcherna för Malmö. Det är dem två matcherna, och andra herrdubbel som Malmö ska "skrälla" i för att egentligen ha en chans att vinna över Fyrisfjädern. Malmö är ett ungt lag, och som dem även sa efter matchen.
- Fyrisfjädern är starka, och ännu starkare hemma. Vi kände att Fyrisfjädern hade övertaget i alla matcher, så det var bara för oss att ge allt och hoppas på att Fyrisfjäderns spelare skulle ha en "dålig" dag.

 

2013-03-26 smsemifinal2 fyrisfjädern malmö pb 123


Kvällen tog slut rätt snabbt . Fyrisfjädern var bestämda att ta sig till final, och så fick det bli! Fyrisfjädern är i sin 14:e raka SM final. Det är nästan så att man börjar tappa räkningen. Så frågan är nu... Finns det någon som kan hota Fyrisfjädern i finalen? Kommer det bli Täby eller Kista? I den andra semifinalmatchen så väntas det en tredje och avgörande match.

 

Men som svar på frågan... Ja, det kommer det att göra. Fyrisfjädern har under säsongen både förlorat mot Kista och Täby, så finalen är absolut ingen på papper klar match. Oavsett om det blir Kista eller Täby i finalen, så blir det "derby" och mycket folk och det kommer garanteras bjuda på bra matcher och härliga dueller!

/Elin Bergblom

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.