Skriv ut denna sida
Alexander Sahlin var tillbaka i målet efter en tids sjukfrånvaro. (Foto: Peter Bohlin) Alexander Sahlin var tillbaka i målet efter en tids sjukfrånvaro. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna klara för slutspel

2021-03-12 - 22:16

Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

 

Med en omgång kvar av Hockeyallsvenskan säkrade Almtuna en plats i slutspelets åttondelsfinaler genom att sluta på tionde plats i tabellen. 

 

Matchen spelades hemma i Upplands Bilforum Arena trots att det var Väsby som var hemmalag, detta sedan skyddsombudet infört ett skyddsstopp av deras ordinarie arena. 

 

Första perioden böljade spelet fram och tillbaka utan att något av lagen skapade några egentliga farligheter. Det skulle komma att krävas en individuell prestation av David Karlström som mer eller mindre på egen hand gjorde 0-1 och bara 34 sekunder senare utökade Anton Björkman till 0-2.

 

IMG 4941

 

Heta känslor mellan Anton Björkman och Colin Smith framför Alexander Sahlin i Almtunas mål. Smith drog sedermera på sig ett matchstraff under matchen. (Foto: Peter Bohlin)

 

De två målen skulle räcka för att ta hem segern och tre viktiga poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen som stod mellan Almtuna och Vita Hästen. Eftersom Björklöven körde över Vita Hästen och vann med 9-0 samtidigt som Almtuna vann kvällens match blir den sista omgången på söndag betydelselös för uppsalalaget som kommer att sluta som tia.

 

Väsbys reduceringsmål kom i den tredje periodens åttånde minut men närmare än så kom man inte. Noterbart från den tredje periodens sista minut är det tumult som ledde till matchstraff för Väsbys Colin Smith efter fighting med Victor Andersson. förutom Andersson och Smith var även Väsbys Raphael Lavoie inblandad i den tråkiga avslutningen av matchen.

 

Noterbart i övrigt från matchen var att Alexander Sahlin var tillbaka i Almtunas mål och noterades för fina räddningsprocenten 95.65 genom att rädda 22 av 23 skott. 

 

Väsby - Almtuna 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

Almtunas mål: David Karlström, Anton Björkman.

Publik: 0

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.