Skriv ut denna sida
Almtunas lagkapten Per Svensson uppvaktades för 400 spelade matcher i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas lagkapten Per Svensson uppvaktades för 400 spelade matcher i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin)

Första trepoängaren på nästan en månad

2019-11-16 - 03:19

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

 

Almtuna vann en blytung trea i fredagens möte mot Västerås genom att vinna med uddamålet 2-1. Bakom segern låg ett starkt försvarsarbete samt en storspelande målvakt i Johan Arntzen som motade 24 av 25 skott.

 

Det var dock Västerås som gjorde första målet efter en styrning av Sebastian Benker i den sjätte minuten på Jimmie Jansson skott. Drygt tre minuter senare kvitterade Sebastian Fakt till 1-1 efter framspelning från Calle Åsell. Sebastian Fakt som för övrigt tog många fina initiativ i Västerås zon hade kunnat gjort ytterligare ett mål efter en fin inbrytning på första stolpen.

 

I slutet av perioden tilldömdes Västerås en straff men Jonas Arntzen väntade kyligt ut straffskytten Kesley Tessier som inte lyckades få in pucken bakom den inlånade ais-keepern från Örebro.

 

I andra periodens 15:e minut sätter Hampus Harlestam segermålet 2-1 efter samarbete med Oscar Pentler och Tony Mårtensson. I Almtuna gjorde nämnde målvakten Jonas Arntzen en mycket bra match, i defensiven stod backparet Nikolai Belov och Per Svensson tillsamams med övriga backar för ett uppoffrande och gediget arbete.

 

Framåt Är det flera som tar för sig allt mer, en som växer i sina prestationer är William Wiå som tar för sig ordentligt framför motståndarmålet och längs med sargerna. I fredagens match fick han dock dåligt med utdelning på sitt hårda arbete.

 

I tabellens bottenskikt fick Almtuna tre välbehövliga poäng och ligger på 11:e plats med 23 poäng, samma som Västervik på 10:e plats. Bakom sig har man Södertälje på 22 poäng och under strecket ligger Mora respektive AIK på 20 respektive 14 poäng.

 

Almtuna - Västerås 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Almtunas mål: Sebastian Fakt, Hampus Harlestam.

Publik: 1 285

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.