Skriv ut denna sida
Oscar Fröberg i Almtunas mål från en match tidigare under säsongen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Oscar Fröberg i Almtunas mål från en match tidigare under säsongen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtuna åker ur allsvenskan efter förlust i förlängningen

2019-04-14 - 18:32

Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

 

Den minnesgode kommer ihåg att Almtuna endast var fem sekunder från fortsatt spel i allsvenskan i den sista omgången mot AIK. Den gången tappade man den avgörande poängen till förnyat kontrakt sedan AIK kvitterat, trots seger till slut.

 

När kvalserien till allsvenskan spelade sin sista och helt avgörande match mellan Almtuna och Kristianstad var det en enkel matematik som gällde, seger under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar skulle ge fortsatt spel i allsvenskan för Uppsalalaget.

 

Hela 2400 åskådare som sökt sig till Gränbyhallen fick se Kristianstad ta ledningen med 1-0 under den första perioden. Oscar Milton kvitterade till 1-1 under den andra perioden men det var gästerna Kristianstad som vann skotten med 5-12 under mittenperioden och ändå hade ett litet grepp om matchen.

 

Den sista perioden blev mållös och förlängning vidtog där båda lagen skulle spela med tre spelare vardera, stora ytor alltså under de fem tilläggsminuterna. Det såg ut att gå mot straffar men Kristianstads Petrus William sköt in 2-1 innan förängningsperioden var över och förde sitt lag upp till allsvenskan för första gången i klubbens historia.

 

Målet kom med 41 sekunder kvar och Almtuna som inte har spelat i division ett sedan 2002 åker ner och får börja om igen där man var för 17 år sedan.

 

Almtuna - Kristianstad 1-2 e.fl (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Almtunas mål: Oscar Milton

Publik: 2 407

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.