Skriv ut denna sida
Almtunas Albin Carlsson försöker att trycka sig in framför målvakten George Sörensen. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Albin Carlsson försöker att trycka sig in framför målvakten George Sörensen. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunas SHL-chanser borta efter ny kvalserieförlust

2018-03-15 - 01:25

Almtunas chanser att gå vidare till nästa omgång i kvalet till SHL försvann i och med kvällens förlust med 2-4 mot Södertälje.

 

Södertälje tog ledningen med 0-1 efter fyra minuters spel i "måstematchen" för både Almtuna och Södertälje. Sex minuter senare vänder Almtuna under en lyckominut då först Masi Marjamäki kvitterade till 1-1 och 45 sekunder senare Jonathan Leman gör 2-1.

 

Då såg det ut som att Almtuna skulle kunna ta greppet om sina motståndare men istället var det det Södertälje som kopplade ett grepp om Almtuna som på nytt fick jaga en kvittering sedan gästerna både kvitterat och tagit ledningen med 2-3 i den andra perioden.

 

Södertäljes ledningsmål gjordes för övrigt av tidigare Almtunaspelaren Ludwig Blomstrand som passade på att jubla lite extra mycket. Några minuter senare utspelar sig dramatiska scener på isen då Almtunas Lucas Sandström och Marcus Bohman hamnar i en "brottningsmatch" som slutar illa för Bohman när han landar med bakhuvudet i isen och tvingas bryta matchen.

 

Almtuna tryckte på för en kvittering men Södertäljes försvar var tätt och man hade en mycket bra målvakt i George Sörensen. Med 2,45 minuter kvar av tredje perioden tar Almtunas lagledning timeout och plockar av målvakten Arvid Ljung för att spela med en man mer i sin jakt på kvittering.

 

I samband med tekningen direkt efter spelavbrottet åker Victor Rollin-Carlsson ut två minuter för "Highsticking" en tydlig filmning från Södertäljes tekare Fredric Weigel som domarna går på. Rollin-Carlsson blir så frustrerad över felbeslutet att han på väg till utvisningen drar på sig en tvåa även för protest.

 

Jakten på kvittering fortsatte i spel fem mot fem istället för att få det numerära överläget och Södertälje prickade in 2-4 i tom bur och samtidigt försvann den enda chansen som fanns kvar att nå nästa nivå i det fortsatta kvalet till SHL. På fredag spelar Almtuna sin sista hemmamatch för säsongen mot Pantern, ett lag som även dom inte har något att spela för längre.

 

Almtuna - Södertälje 2-4(2-1, 0-2, 0-1)

Almtunas mål: Masi Marjamäki, Jonathan Leman.

Publik: 1 622

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.