Skriv ut denna sida
Jubel efter Per Svensson gjort 2-0 till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin) Jubel efter Per Svensson gjort 2-0 till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaseger mot blekt Modo

2017-03-04 - 01:19

Almtuna var redan inför matchen klara för slutspel och det var klart att Modo skulle behöva förlora med ett 20-tal mål för att riskera negativt kval. Almtuna kontrollerade också matchen totalt och vann säkert med 3-1.

 

Det märktes tydligt att Almtuna hade mer att spela för och man tog också ledningen med 1-0 genom Albin Lundin tidigt i första perioden. I slutminuten av densamma utökade Per Svensson Almtunas ledning till 2-0.

 

Noterbart från första perioden var att Almtuna vann skotten med 10-2 vilket också är talande för hur matchbilden såg ut. Andra perioden slutade 1-0 till Almtuna sedan Mathias Trettenes fått en fin framspelning från William Qvist.

 

Underhållningsvärdet var inte högt, mest för att Modo inte visade varken vilja eller energi, den som visade mest energi i ett blekt motstånd var nygamle tränaren Per Bäckman även om han mest skakade på huvudet och tittade ner i golvet efter sitt lags insats.

 

Frågan som växte fram under tredje perioden var om målvakten George Sörensen skulle få hålla nollan, svaret på det fick vi med knappt fem minuter kvar. Modos David Rundqvist tröstmålade när han fastställde resultatet till 3-1.

 

Almtuna går nu in i slutspelet med två raka segrar, och noterbart från den fina publiksiffran 1 945 är ett hundratal Modofans som höjde upp stämningen rejält under en annars profillös match med bara ett lag som ville något.

 

Almtuna - Modo 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Almtunas mål: Albin Lundin, Per Svensson, Mathias Trettenes.

Publik: 1 945

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.