Skriv ut denna sida
Sebastian Hartmann avgjorde i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sebastian Hartmann avgjorde i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtunas mäktiga vändning mot AIK

2016-11-23 - 21:16

Underläge med 3-0 redan innan halva första perioden och 5-0 i inledningen av den andra perioden. Almtuna lyckades dock komma igen och ta matchen till förlängning mot AIK efter en magisk upphämtning och där vinna med 5-6.

 

Almtuna såg ut att gå en tung kväll till mötes när man mötte AIK på bortaplan under onsdagskvällen och hamnade i underläge med 3-0 redan efter nio minuters spel och Jonas Johansson lämnade kassen. Än värre skulle det dock bli för uppsalalaget för innan första perioden var färdigspelad ledde AIK med 4-0.

 

I den andra periodens inledning utökade AIK till 5-0 och förnedringen var total, så långt....

 

Med fem minuter spelade av andra perioden reducerade Daniel Ljunggren till 5-1 och ingen skulle väl i det läget kunna föreställa sig den scenförändring som skulle komma att ske.

 

När tredje perioden startade stod det fortfarande 5-1 till AIK och det dröjde nio minuter innan Wilhelm Westlund reducerade till 5-2. Något senare kom en ny reducering till 5-3 i numerärt överläge, några sekunder ytterligare gjordes 5-4 för Almtunas som gjorde match av det hela igen.

 

Med två minuter kvar av tredje perioden krönte Victor Rollin-Carlsson den mäktigaste av alla upphämtningar då han kvitterade till 5-5. Almtuna hade allt att vinna och ett momentum som var minst lika stort som självaste Globen som ligger alldeles intill det gamla Johanneshov.

 

När matchen såg ut att gå till straffavgörande kliver Sebastian Hartmann fram och avgör matchen efter framspelning från Ludwig Blomstrand och stort jubel av Almtunas spelare efter lagets kanske mäktigaste vändning någonsin.

 

Två poäng borta mot Gnaget får väl betraktas som en vinst med tanke på det jobbiga underläge som man hamnade i. Den mäktiga vändningen visar vilken oerhört stark lagmoral som finns i laget som nu ligger på Allsvenskan femte plats.

 

AIK - Almtuna 5-6 e.fl (4-0, 1-1, 0-4, 0-1)

Almtunas mål: Sebastian Hartmann 2, Daniel Ljunggren, Wilhelm Westlund, William Quist, Victor Rollin-Carlsson.

Publik: 3 134

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.