Skriv ut denna sida
Johan Berggren gjorde segermålet på ett lite udda sätt mot Mora. (Foto: Peter Bohlin) Johan Berggren gjorde segermålet på ett lite udda sätt mot Mora. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna på slutspelsplats efter seger

2015-02-25 - 00:01

Almtuna vann måndagkvällens viktiga match i Hockeyallsvenskan mot Mora med 5-3, segermålet gjort i numerärt underläge av Johan Berggren trots att pucken aldrig var i mål.

 

"Krislaget" Almtuna vann måndagkvällens möte mot Mora i Metallåtervinning arena med 5-3, samtidigt förlorade Vita Hästen mot AIK med 0-2 och Timrå förlorade med Björklöven i sudden death med 1-2. Almtuna går upp på åttonde och sista platsen som betyder SHL-kval med två omgångar kvar.

 

Det började med en ganska trevande första period som slutade oavgjord efter mål av tidigare Almtunaspelaren Daniel Hermansson som snyggt drog in pucken i krysset bakom Jonas Johansson i Almtunakassen. En minut senare kvitterade Victor Aronsson till 1-1.

 

I andra periodens inledning tar sedan Almtuna ledningen med 2-1 och några minuter senare kan Almtuna utöka till 3-1 sedan Mora bland annat dragit på sig två utvisningar på bara tio sekunder. Almtuna dominerar spelet stort i andra perioden men det är Moras Johan Alcén som reducerar till 3-2.

 

Mora kan även kvittera i numerärt överläge med tre minuter kvar av perioden och resultatet är smickrande för Mora då Almtuna vinner skotten med 21-5 och borde haft ledningen med några mål.

 

Det är en underhållande match, kanske lite väl snäll, men det hettar till emellanåt och när Moras Kevon Mitchell utvisas i inledningen av tredje perioden gör Fredrik Vestberg 4-3. Samma Vestberg fick under perioden ett friläge från höger tekningscirkel i fart men målvakten Dan Bakala kan styra undan pucken med stöten på klubban.

 

I slutet av perioden skapar Mora rejält tryck på Almtuna, man tar ut målvakten och spelar med sex utespelare mot Almtunas fem. När Almtunas Patrik Norén drar på sig en utvisning för interference med drygt en minut har Mora sin chans att kvittera med två man mer.

 

Det blir dock Almtuna som gör 5-3, Johan Berggren snappar upp en slarvig passning på blå och rivs ner av en Moraspelare i friläge med tom kasse. Enligt reglerna behöver inte pucken skjutas in i mål för att det ska räknas - Berggren blir matchvinnare på det lite udda sättet med sitt 5-3 mål.

 

Resultatet är välförtjänt och säsongens Moraspöke (Två raka förluster) är i alla fall för tillfället borta.

 

Almtuna - Mora 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Almtunas målskyttar: Victor Aronsson 2, Johan Berggren 2, Fredrik Vestberg.

Publik: 1 223

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.