Skriv ut denna sida
Sebastian Selin är framme och stör Södertäljemålvakten. (Foto: Peter Bohlin) Sebastian Selin är framme och stör Södertäljemålvakten. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung seger för Almtuna

2015-02-11 - 00:24

Indragna i bottenstriden på allvar, eller få lite andrum från densamma - Almtuna tog en blytung trepoängare mot Södertälje hemma i Metallåtervinning arena på tisdagkvällen med 4-2 och får lite andrum i bottenskiktet av Hockeyallsvenskan.

 

Det blev en ganska stabil seger för Almtuna trots att segermålet gjordes i tom kasse med mindre än minuten kvar av tredje perioden. Södertälje var oerhört bleka och gör skäl för den placering som man befinner sig om man inte presterar bättre ishockey.

 

Almtuna startade som vanligt med hög intensitet och satte i ordentligt i närkamperna men så mycket till anfallsspel presterades inte. Det skulle komma att gå drygt halva första perioden innan Almtunas första skott på mål noterades. Det är dock Almtuna som gör periodens enda mål när Sebastian Hartmann hittar rätt bakom Tim Sandberg i Södertäljes mål.

 

Andra perioden hinner knappt börja så sitter tvåan, fem sekunder efter vunnen tekning och ett par snygga pass tillsammans med Simon Mattsson kan Olle Alsing göra 2-0 och Almtuna fick en kalasstart. Södertälje får dock kontakt i den tredje minuten sedan Jonas Djupvik Lövlie prickskjutit 2-1 snyggt i krysset bakom Jonas Johansson.

 

Det är fortsatt Almtuna som är det bättre laget och man kan utöka till 3-1 när pucken letar sig in på något underligt sätt via Patrik Norén i spel fem mot tre.

 

Andra perioden går klart till Almtuna som vinner skotten med 18-5 vilket kan jämföras med första periodens 5-11 i Södertäljes favör. Kanske borde Almtuna haft ledningen med något fler mål, bland annat noterades en ribbträff från andra perioden.

 

I den tredje kan Södertälje reducera efter en utdömd straff som Pär Edblom sätter stensäkert, men Almtuna drar det längsta strået i den viktiga matchen och Fredrik Vestberg avgör genom att sätta 4-2 i tom kasse med en halv minut kvar av tredje perioden.

 

Almtuna går upp på den tionde platsen i tabellen med 60 poäng, Södertälje ligger på fjortonde och sista platsen i tabellen med 53 poäng. På fredag möter man Asplöven på bortaplan, därefter väntar fem dagars ledighet innan man tar emot Björklöven hemma.

 

Almtuna - Södertälje 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Almtunas mål: Sebastian Hartmann, Olle Alsing, Patrik Norén, Fredrik Vestberg.

Publik: 1 125

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.