Skriv ut denna sida
Tränaren Peter Andersson och hans Almtuna är klart för Riksseriekval efter storseger. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tränaren Peter Andersson och hans Almtuna är klart för Riksseriekval efter storseger. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtuna klara för Allettan

2015-02-01 - 22:49

Almtunas damer vann söndagens match mot Kalhäll med utklassningssiffrorna 12-2 och är nu klara för Allettan - kvalet till Riksserien.

 

Den senaste veckan har handlat om allt annat än det sportsliga för damlaget som föreningen vände ryggen till när ekonomin rasat ihop. Några pengar till ett kval skulle inte betalas ut meddelade huvudföreningen när laget stod inför säsongens viktigaste match.

 

Spelarna har sedan dess jobbat in medel och sponsorn SH-Bygg har gått in med 50 tusen kronor för att trygga ett kvalspel. Med den nya uppbackningen gick tjejerna ut och körde över Kalhäll med 12-2 och säkrade kvalet till Riksserien.

 

Det var gästerna som tog ledningen med 0-1 i den andra minuten men sedan handlade allting om Almtuna som kvitterade till 1-1 i den sjätte minuten. Efter en period ledde Almtuna med 4-1 och i den andra utökade man till 9-1.

 

Inför den tredje perioden var naturligtvis matchen avgjord. Almtuna vann med 12-2 och Emelie Cordoba gjorde tre mål, noterbart i övrigt är att Linnea Hanning gjorde lika många poäng som Cordoba men genom att spela fram till tre mål.

 

Almtuna - Kalhäll 12-2 (4-1, 5-0, 3-1)

Almtunas mål: Emelie Cordoba 3, Johanna Wessberg 2, Sabina Martinsson, Moa Nilsson, Caroline Wickman, Amanda Lundell, Mathilda Gustafsson, Lina Werner, Madeleine Wåhlin.

Publik: 81

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.