Skriv ut denna sida
Heta känslor, totalt utdelades 40 utvisningsminuter under matchen mellan Almtuna och AIK. (Foto: Peter Bohlin) Heta känslor, totalt utdelades 40 utvisningsminuter under matchen mellan Almtuna och AIK. (Foto: Peter Bohlin)

Heta känslor när Almtuna bröt förlusttrend

2015-01-23 - 23:06

Almtuna vann på fredagen med 4-2 mot AIK i Hockeyallsvenskan och bröt därmed den sju matcher långa förlustsviten som inledde för snart en månad sedan.

 

Den turbulenta veckan som drabbat Almtuna med spelarförluster och hot om konkurs verkar inte ha påverkat de spelare som finns kvar i föreningen. Onsdagens fina insats mot Karlskoga (förlust 3-2) följdes upp på fredagen i en känslostark match där lagens spelare rök ihop i tre större slagsmål.

 

AIK som är tre poäng efter Almtuna och under strecket spelar med "kniven på strupen" för att överleva i Hockeyallsvenskan och Almtuna spelar för hela klubbens existens. Det var dock AIK som tog ledningen genom att göra periodens enda mål i den 17:e minuten.

 

Almtuna står upp bra och kommer in i matchen allt mer, tränaren Michael Nylander tar en tidig timeout redan efter fyra minuter och påminner sina spelare om allvaret. Det hjälper dock inte för Almtuna jobbar sig in och tar över perioden och när AIK har en spelare utvisad passar Almtunas Fredrik Vestberg på att göra 1-1.

 

När sedan AIKs Michael Linqvist blir utvisad så sätter Victor Aronsson 2-1. Det är lite småstökigt under hela matchen, båda lagens spelare visar mycket känslor och det är ett mindre "krig" ute på isen emellanåt och vid ett par tillfällen rann det över.

 

Med tio sekunder kvar av andra perioden uppstår en sådan situation där samtliga spelare på isen slåss utom målvakterna, upprinnelsen till bråket var att AIKs Robin Kovacs körde över Almtunas målvakt Alexander Sahlin..

 

I inledningen av tredje perioden gör sedan Simon Mattsson 3-1 för Almtuna och sätter press på AIK. Gästerna kan reducera till 3-2 när Almtunas Mattias Johansson sitter utvisad, matchen står och väger i den tredje perioden men Simon Mattsson blir matchvinnare för Almtuna när han gör sitt andra raka mål och gör 4-2 med knappt sex minuter kvar av perioden.

 

Almtuna vinner välförtjänt med 4-2 och går upp en placering i tabellen, till en nionde plats med 56 poäng, fem poäng fler än Södertälje som ligger under strecket och sex poäng fler än AIK som ligger sist i tabellen. Alexander Sahlin som vaktade Almtunas kasse gjorde en bra match och motade 24 av 26 skott.

 

Almtuna - AIK 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

Almtunas mål: Simon Mattsson 2, Fredrik Vestberg, Victor Aronsson.

Publik: 1 810

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.