Skriv ut denna sida
Almtuna pressade favoriten Karlskoga på bortaplan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Almtuna pressade favoriten Karlskoga på bortaplan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sjätte raka förlusten för Almtuna

2015-01-22 - 00:26

Onsdagens möte mellan Karlskoga och Almtuna gav förlängning av två sviter, Karlskogas vinstrad ökades ut till fjortonde raka och Almtunas förlustsvit till sjätte raka matchen.

 

Almtunas kris vid sidan av planen tycktes inte ha påverkat det lag som ställdes på planen i Karlskoga mot ett motstånd i hysteriskt bra form. Med fem raka förluster i bagaget och ett konkurshot hängande över föreningen kan man kanske tro att spelarna i Almtuna inte hade någotning att spela för, inget kan vara mer fel om man frågar Niklas Eriksson, Almtunas tränare.

 

- Alla spelare som är med har ett eget varumärke att visa upp och spela för, det gäller både på träning och matcher, sa tränare Niklas Eriksson tidigare på dagen till Radio Uppland med anledning av den rekonstruktion som ska genomföras i klubben.

 

Almtunas spelar stod upp för laget och sitt eget varumärke, något som kunnat räcka till poäng mot storfavoriterna Karlskoga. Efter en mållös första period kan Almtuna kvittera två gång i andra perioden sedan man hamnat i underläge med 1-0 i inedningen av perioden samt 2-1 i den 13:e minuten. Kvitteringarna gjordes av Michael Haga (1-1) och Mattias Johansson (2-2).

 

Det blir dock Karlskoga som tar sin fjortonde raka seger när Carl Berglund gör 3-2 redan i den femte minuten av tredje perioden. Almtuna tar ut sin målvakt Linnus Söderström när det återstår en minut och får dessutom chansen att spela med två utespelare fler sista femton sekunderna när en hemmaspelare blir utvisad - men resultatet står sig.

 

Almtuna står för en riktigt bra insats men tvingas ändå konstatera att man inkasserar lagets sjätte raka förlust. På fredag tar man emot AIK hemma i Metallåtervinning Arena i Uppsala.

 

Karlskoga - Almtuna 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)

Almtunas mål: Michael Haga, Mattias Johansson.

Publik: 2 619

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.