Skriv ut denna sida
Per Svensson var tillbaka i Almtuna efter ett skadeuppehåll. (Foto: Peter Bohlin) Per Svensson var tillbaka i Almtuna efter ett skadeuppehåll. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna nollades av Karlskrona

2015-01-16 - 23:51

Almtuna nollades av Karlskrona när man föll med 0-4 på fredagen, förlusten är Almtunas sjätte raka, ett ljus i mörkret trots förlusten är att man fått tillbaka fyra spelare från skadelistan, men man också sålt två spelare till SHL-klubbar.

 

Två spelare lämnade Almtuna under den gångna veckan, målvakten Johan Holmqvist och forwarden Tobias Hage, man fick dock tillbaka Victor Rollin-Carlsson, Per Svensson, Sebastian Hartmann och Christopher Aspeqvist från skadelistan.

 

Första perioden slutade mållöst 0-0 men i andra perioden kunde Karlskrona göra tre mål på ett stundtals frustrerat hemmalag. Det var stundtals grinigt mellan lagen och domartrion hade lite svårt att hålla i matchen.

 

Den tredje perioden såg ut att sluta mållöst men Patrik Nevalainen kunde avgöra med pucken i tom kasse. Almtuna skapade ett rejält tryck på målvakten Patrick Galbraith under slutminuterna för att spräcka nollan, Karlskrona offrade sig kopiöst för att Galbraith skulle hålla nollan.

 

Förlusten är Almtunas sjätte raka och vinsten är Karlskronas tredje i rad.

 

Almtuna - Karlskrona 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

Publik: 1 147

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.