Skriv ut denna sida
Almtunas "slåss" för sin överlevnad som klubb. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Almtunas "slåss" för sin överlevnad som klubb. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtuna i ekonomisk kris - vidtar åtgärder

2015-01-13 - 14:11

Det är inte bara Uppsalaklubben Sirius bandy som har kärvt ekonomiskt, idag går Almtunas styrelse ut med en kortfattad pressrelease där man skriver att klubben beslutat sig för förändringar i trupp och organisation för att rädda upp ett allvarligt ekonomiskt läge.

 

Nyligen offentliggjordes att Almtunas Tobias Hage lämnar klubben och går till SHL-klubben Djurgården, en försäljning som sannolikt ger lite pengar in till Uppsalaklubbens kassa. En förklaring till försäljningen kan man förmodligen finna i det kärva ekonomiska läger som man befinner sig i och nu aktualiseras av klubben själva.

 

Samtidigt som Almtunas startsida skriver "Stöd Almtuna i jakten på SHL" går nu Almtunas styrelse ut med en pressrelease klockan 13:39 idag som säger att den ekonomiska situationen förvärrats under innevarande säsong.

- Trots ett stort stöd från befintliga sponsorer, vilket Almtuna särskilt vill tacka för, måste Almtuna under rådande förutsättningar minska sina kostnader för att säkra föreningens överlevnad. Föreningens styrelse har mot den bakgrunden vid ett extra styrelsemöte under helgen beslutat att genomföra förändringar i spelartruppen och organisationen i övrigt för att skapa förutsättningar för en ekonomi i balans, skriver man i pressreleasen utan att ytterligare konkretisera innebörden.

 

Uppsalanyheter kommer att följa upp innebörden av beslutet och återkommer.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.