Skriv ut denna sida
Niklas Eriksson och Tobias Perhsson, Almtunatränarna behöver ett trendbrott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Niklas Eriksson och Tobias Perhsson, Almtunatränarna behöver ett trendbrott. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rögle vände mot Almtuna på fyra minuter

2015-01-11 - 02:29

Almtuna tog ledningen med 0-1 i den sjunde minuten när Rögle fick två spelare utvisade, men hemmalaget behövde bara fyra minuter på sig för att vända underläge till ledning med 3-1 vilket räckte till seger.

 

Almtuna inkasserade på lördagen sin femte raka förlust i Hockeyallsvenskan, först kunde Almtunas Emil Lundberg göra 0-1 sedan man fått chansen att spela i fem mot tre. Rögle kunde dock vända på matchen genom att först kvittera i den tionde minuten (PP) och drygt en minut senare även ta ledningen med 2-1.

 

I den fjortonde minuten gör sedan Almen Bibic 3-1 och Rögle vänder på matchen med tre mål på fyra minuter, det räckte för att vinna lördagens möte i Ängelholm.

 

Andra perioden blir mållös och i den tredje kan Almtunas Simon Mattsson reducera till 3-2 i den 13:e minuten. Närmare kommer inte Almtuna som nu har fem raka förluster och nu dras in i det täta bottenskiktet.

 

På fredag tar Almtuna emot serietvåan Karlskrona i Metallåtervinning Arena.

 

Rögle - Almtuna 3-2 (3-1, 0-0, 0-1)

Almtunas mål: Simon Mattsson

Publik: 2 970

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.