Skriv ut denna sida
Alexander Sahlin motade sexton av sjutton skott i tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Alexander Sahlin motade sexton av sjutton skott i tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtuna vinnare igen

2014-12-14 - 04:34

Efter tre raka förluster är Almtuna åter vinnare, lördagens bortamöte slutade med seger för Uppsalalaget med 3-1.

 

Almtuna som haft skadeproblem har fått tillbaka flera viktiga spelare och lördagens segermatch borta mot Södertälje blev ett välbehövligt trendbrott efter tre raka förluster.

 

Första perioden går spelmässigt till Almtuna som vinner med 0-1 efter mål av Fredrik Sandgren i den sjunde minuten. I andra perioden utökade Almtuna till 0-3 trots att det är Södertälje som skapar flest chanser.

 

Med 0-3 emot sig inför den tredje perioden statsar Södertälje allt framåt och sätter press på Almtuna, man vinner skotten i överlägsen stil med 17-4 men Alexander Sahlin motar alla utom ett.

 

Almtuna vinner med 1-3 och Sahlin utses välförtjänt till Almtunas bäste spelare efter den tredje periodens kanonad av skott.

 

Södertälje - Almtuna 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Almtunas mål: Fredrik Sandgren, Martin Karlsson, Victor Rollin-Carlsson.

Publik: 3 022

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.