Skriv ut denna sida
Almtunas tränare Niklas Eriksson har en del att fundera på efter tisdagens storförlust i Malmö. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas tränare Niklas Eriksson har en del att fundera på efter tisdagens storförlust i Malmö. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna förnedrat i Malmö

2014-12-09 - 22:01

Almtuna åkte på en riktigt tung förlust i Malmö på tisdagkvällen, serieledarna vann med hela 8-1 i en match som Almtuna gör bäst i att glömma så snabbt som möjligt.

 

Malmö klädde av och förnedrade Almtuna hemma i Malmö Arena när man vann med förkrossande 8-1 på tisdagkvällen. Överlägsenheten var total och Almtuna fick endast iväg 13 skott under hela matchen mot Malmös 41.

 

Efter första perioden stod det 2-0 till hemmalaget och när andra perioden var slut stod det 6-0. När Malmö gjorde sitt fjärde och femte mål med på ett par minuter i mitten av andra perioden byttes målvakten Christoffer Bengtsberg ut mot Alexander Sahlin.

 

Med fem minuter kvar av andra perioden får dock Sahlin vittja kssen första gången. Michael Haga kan sätta ett tröstmål när ställningen är 7-0 och fem minuter återstår av matchen. Slutresultatet fastställs till 8-1 när Malmös Frederik Storm gör sitt andra mål i matchen.

 

Ett förklaring till Almtunas insats kan man finna i att man har en sjuk- och skadelista som är nästan lika lång som antalet speldugliga spelare. Nio spelare saknas vilket kan förklara dagens bottennapp.

 

Malmö vinner sin femte raka seger och leder serien med 57 poäng, två poäng före Karlskrona. Almtuna ligger på den åttonde platsen med 46 poäng och tycks ha tappat chansen att utmana toppen.

 

Malmö - Almtuna 8-1 (2-0, 4-0, 2-1)

Almtunas mål: Michael Haga

Publik: 4 789

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.