Skriv ut denna sida
Almtunas Per Svensson utgick under matchen. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Per Svensson utgick under matchen. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna utan chans mot VIK Västerås

2014-12-06 - 00:36

Almtuna hade egentligen aldrig någon riktig chans mot VIK Västerås när man möttes i Hockeyallsvenskan på fredagen. Spelmässigt var det ganska jämnt men skillnaden i inställning och vilja var stor.

 

I måndags möttes lagen i Västerås, då som nu vann VIK med 4-1, Västerås var effektivare framåt och tog verkligen jobbet i sitt eget försvar. Framförallt vann man på att man höll Almtuna borta från sin egen kasse, och när man inte lyckades så stod Västeråskeepern Jonathan Bjurö för en stabil insats.

 

Det var Västerås som fick matchens första mål, med betoning på "fick" då Almtuna skulle spela i power play men redan i första anfallet stöter man på patrull i form av en linjedomare som står i vägen och Västerås kan komma i friläge med Alexander Sahlin och gör 0-1 sedan man tryckt in returen. Vilda protester i Almtunas bås, utan verkan.

 

Tre minuter senare kvitterar Almtuna genom Victor Rollin-Carlsson sedan man ånyo fått chansen att spela i numerärt överläge men innan perioden är slut har Västerås återtagit ledningen med 1-2.

 

I andra perioden kan Västerås göra det enda målet, återigen görs det i numerärt överläge och samtliga Västerås mål har kommit när endera laget haft en spelare utvisad. Det blir frustrerat i hemmalaget som inte kommer in på kassen, Västerås försvar har en bra dag på jobbet och man hjälper Bjurö i kassen föredömligt.

 

När tredje perioden är knappt två minuter spelad ringer det bakom Alexander Sahlin, det är Jeremy Williams som gör matchens sista mål 1-4. Almtuna får sedan chansen vid tre tillfällen att spela med en man mer i power play, men man har förtvivlat svårt att komma till ordentliga avslut.

 

Västerås vinner rättvist och den största skillnaden var som sagt inställningen i försvaren. Ett exempel på det var när VIK-kaptenen Per Helmersson kastar sig och täcker skott med kroppen framför Bjurö med mindre än tre minuter kvar och ledning 1-4.

 

Västerås tar sig förbi Almtuna i tabellen efter kvällens seger och med fyra raka vinster är man nu femma i tabellen med 46 poäng, samma poäng som Almtuna på sjätte plats men med sämre målskillnad.

 

Almtuna - Västerås 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

Almtunas mål: Victor Rollin-Carlsson

Publik: 1 412

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.