Skriv ut denna sida
Almtuna föll i Arosderbyt mot Västerås (Foto: Stefan Lindgren) Almtuna föll i Arosderbyt mot Västerås (Foto: Stefan Lindgren)

Almtunaförlust i Västerås

2014-12-01 - 22:29

Att Almtuna är ett lag på hemmaplan och ett helt annat på bortaplan är måndagkvällens Arosderby ett bevis för, i alla fall resultatmässigt.

 

Västerås avgjorde Arosderbyt i slutet av andra perioden genom två mål inom loppet av en minut, där avgjordes matchen utan tvekan. Västerås som har spelat upp sig rejält efter en svag inledning av seriespelet tog ledningen med 1-0 i power play redan efter två minuters spel.

 

10834311 10152795665960067 1396283865 o

Almtunas Victor Rollin-Carlsson i kamp om pucken. (Foto: Stefan Lindgren)

 

Spelmässigt är det jämnt i första perioden och Almtuna var närmare 1-1 än Västerås en utökning av ledningen till 2-0 men fler mål föll inte under perioden. När Västerås ånyo får chansen att spela i power play sju minuter in på andra perioden, ringer det igen bakom Christoffer Bengtsberg i Almtunakassen.

 

Almtuna får jaga hemmalaget men får inte utdelning, istället är det Västerås som lyckas sätta två snabba mål på bara en minut och går fram till 4-0. I det läget känns det som att matchen avgjordes.

 

10839965 10152795666010067 770233689 o

Väserås målvakt Jonatan Bjurö motade 25 skott. (Foto: Stefan Lindgren)

 

Matchen spelades i högt tempo och Västerås presterar bättre på isen just nu än man gjort någon gång tidigare den här säsongen. Man är dock i likhet med Almtuna ett annat lag hemma än borta och på fredag ska lagen mötas igen, i Uppsala.

 

Tredje perioden blir mest ett spel mot slutsignalen, Almtuna plockar in avlastningsspelaren Michael Haga som är den som gör Almtunas enda mål. Ett visst hopp tändes i och med målet men det var dessvärre matchens sista.

 

Det är tätt mellan matcherna, på onsdag är det dags för ny match då man möter AIK på bortaplan. På fredag tar man sedan emot Västerås hemma i Metallåtervinning Arena, då finns det chans att ta revansch för kvällens förlust.

 

Västerås - Almtuna 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)

Almtunas mål: Michael Haga.

Publik: 3 008

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.