Skriv ut denna sida
Shelley Payne höll nollan mot Haninge. (Foto: Morgan Jansson) Shelley Payne höll nollan mot Haninge. (Foto: Morgan Jansson)

Viktiga poäng för Almtuna

2014-12-01 - 03:38

Almtuna tog tre mycket viktiga poäng mot Haninge på söndagen med 3-0, alla tre mål föll i mittenperioden, två i samma numerära underläge (!)

 

Kampen om den sista och tredje platsen i damettan som leder till kvalserien innehas för tillfället av Haninge som inför söndagens match fem poäng före Almtuna på den fjärde platsen. Haninge kunde ha "dödat" Almtunas chanser att nå kvalserien vid en eventuell seger.

 

MV8A2282-copy-2

Sophia Viklund (27) glad efter Emelie Cordobas mål till 3-0. (Foto: Morgan Jansson)

 

Att i en sån viktig match släppa in två mål i samma numerära överläge får helt enkelt inte ske om man vill komma till kval. Första perioden blev både chansfattig och mållös. Almtunas Madeleine Wåhlin får två minuters utvisning för slashing i den andra periodens tredje minut och Haninge får ett bra läge att spräcka Shelley Payne målvaktsnolla.

 

MV8A2593-copy-2

Almtunas Johanna Malmström jobbar framför mål. (Foto: Morgan Jansson)

 

Efter halva utvisningen är det dock Almtuna som spräcker Sandra Borglyckes målvaktsnolla, det är Johanna Malmström som förmodligen får på karriärens bästa slagskott en liten bit innanför blålinjen. 45 sekunder senare ringer det igen bakom Borglycke i kassen, Lina Werner spelar fram Johanna Wessberg som utökar Almtunas ledning till 2-0 - två mål i samma boxplay!

 

MV8A2250-copy-2

Lagkaptenen Elin Uusitalo kan vara nöjd med lagets boxplay. (Foto: Morgan Jansson)

 

Inte nog med de två målen i baken för Haninge i spel med en man mer, innan perioden är slut kan Almtunas Emelie Cordoba utöka till 3-0 vilket också blir matchens slutresultat.

 

Segern ger Almtuna kontakt med Haninge som har 18 poäng på tredjeplatsen i tabellen, Almtuna skuggar nu med 16 poäng och chansen till kvalspel lever i allra högsta grad för Uppsalas stolthet på damsidan.

 

Nästa match för Almtuna spelas borta mot AIK2 på söndag, medans Haninge möter Segeltorp som fortfarande väntar på sin första seger.

 

Almtuna - Haninge 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Almtunas mål: Johanna Malmström, Johanna Wessberg, Emelie Cordoba.

Publik: 40

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.