Skriv ut denna sida
Victor Aronsson håller undan för Karlskogaspelare. (Foto: Peter Bohlin) Victor Aronsson håller undan för Karlskogaspelare. (Foto: Peter Bohlin)

Säker Almtunaseger i "högriskmatchen"

2014-11-29 - 20:48

Den befarade "högriskmatchen" mot Karlskoga blev en av de snällaste, både vid sidan av planen och på planen. Almtuna gjorde ett mål vardera i perioderna och var nära att nolla gästerna men vann till slut med 3-1.

 

Inför lördagens drabbning mot Karlskoga handlade det mesta i förhandssnacket om att det var en så kallad högriskmatch och att alla åskådare skulle visiteras innan man fick komma in i Metallåtervinning arena. Kanske var det allt negativt förhandssnack om högriskmatch som gjorde att publiken valde att stanna hemma för ishallens läktare gapade tomma och supporterskaran från Karlskoga var ungefär lika många som vakterna och poliserna tillsammans.

 

2014-11-29 allsvenskan almtuna karlskoga pb-568

Det var en snäll match, förutom vid något enstaka tillfälle. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det var inte bara snällt och städat vid sidan av isen, även på isen var det en snäll match även om det fanns tendenser till annat i den första perioden. Första perioden böljade fram och tillbaka så det stod härliga till, men endast ett mål gjordes i perioden, Johan Berggren gjorde 1-0 i den sjunde minuten.

 

Matchen är fartfylld och båda lagen vill gå framåt, skillnaderna mellan de två lagen denna afton var målvaktsspelet och försvarsspelet. Almtunas Christoffer Bengtsberg var riktigt bra vid dom tillfällen han sattes på prov, trots att gästerna sköt 32 skott på mål så gjorde Almtunaförsvaret livet ganska lätt för Bengtsberg.

 

2014-11-29 allsvenskan almtuna karlskoga pb-770

Victor Rollin-Carlsson gjorde 3-0 i power play. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det var ett uppoffrande försvarsspel från hemmalaget som tvingade gästerna att ta många rent dåliga skott från kanterna och nära blålinjen. Men när det krävdes stod Bengtsberg längst bak och stoppade allt utom ett skott.

 

Almtuna går fram till 3-0 genom mål i tur och ordning från Linus Rotbakken och Victor Rollin-Carlsson. Det sistnämnda i power play, en spelform där Almtuna gått framåt rejält på sistone. Det var också mycket nära att man kunde utöka till 4-0 sedan Simon Mattsson kommit helt ren på vänsterkanten, spelvändningen på Mattssons friläge resulterade i matchens enda mål för gästerna.

 

Almtuna vinner med 3-1 och tar tre säkra poäng med sig från lördagens möte. Nu väntar två dagars vila och på måndagkväll möter man Västerås i ett hett arosderby. Kvällens seger för upp Almtuna på femte plats i tabellen med 43 poäng.

 

Almtuna - Karlskoga 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Almtunas mål: Johan Berggren, Linus Rotbakken, Victor Rollin-Carlsson.

Publik: 1 093

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.