Skriv ut denna sida
Karlskronas målvakt räddade 31 skott. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Karlskronas målvakt räddade 31 skott. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Tung förlust för Almtuna

2014-11-27 - 22:38

Almtuna åkte på en blytung förlust på bortaplan i kvällens allsvenska möte mot Karlskrona. Med endast 15 sekunder kvar av tredje perioden satte hemmalaget 2-1.

 

Mötet mot Karlskrona såg ut att gå mot en förlängning men en spelvändning av Karlskronas Niklas Lihagen och Jimmy Andersson satte punkt för matchen efter 59:45 och Almtuna åker på sin andra raka förlust.

 

Det var framspelaren till segermålet Niklas Lihagen som satte 1-0 till hemmalaget i slutet av den första perioden. Den andra perioden blev mållös och Martin Karlsson kvitterade i tredje periodens nionde minut när Almtuna spelade power play.

 

Almtuna vann skotten med 32-24 varav mittenperioden 15 skott och uppsalalaget borde kanske kvitterat i andra men Karlskronas målvakt Patrick Galbraith höll rent.

 

Almtuna ligger på sjunde plats med 40 poäng i den rekordjämna tabellen, man tappar kontakten med topplaget Mora som har 47 poäng i tabellens topp.

 

Karlskrona - Almtuna 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Almtunas mål: Martin Karlsson

Publik: 2 631

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.