Skriv ut denna sida
Timrås målvakt Mika Norja höll nollan mot Almtuna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Timrås målvakt Mika Norja höll nollan mot Almtuna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtuna nollat av Timrå

2014-11-22 - 02:00

Senast dom möttes var i oktober hemma i Uppsala, då vann Almtuna med 3-0. I fredagens allsvenska möte var det Timrås tur att nolla Almtuna och vinna med samma siffror.

 

Almtuna hade chansen att blanda sig i toppstriden på nytt när man mötte Timrå på bortaplan på fredagen. En seger skulle ha fört upp laget på en fjärde plats i tabellen med samma poäng som tvåan Malmö och trean Vita Hästen.

 

Då gjorde Almtuna kanske sin sämsta insats för säsongen, formsvaga Timrå med fyra raka förluster inför matchen kunde vinna med 3-0 genom att göra ett mål i vardera period. Sex skott på mål från Almtuna i första perioden och endast tre i andra säger det mesta om Almtunas anfallsspel.

 

I den tredje blev det en viss uppryckning men aldrig riktigt farligt framför Timrås målvakt Mika Norja. Sista målet för Timrå kommer i tom kasse sedan Alexander Sahlin lämnat buren i Almtunas jakt på att komma ikapp.

 

Timrå - Almtuna 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Publik: 2 537

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under sport, timrå, almtuna, uppsala, ishockey

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.