Skriv ut denna sida

Almtunaförlust mot Asplöven

2014-11-05 - 01:58

Almtuna föll med 5-3 i Haparanda mot Asplöven på tisdagkvällen när Hockeyallsvenskans 20:e omgång spelades.

 

Almtuna tappar mark gentemot topplagen sedan man förlorat bortamötet mot Asplöven med 5-3. Asplövens Daniel Mannberg gjorde 1-0 i den åttonde minuten och Martin Janohls kvitterade till 1-1 med två minuter kvar av första perioden.

 

I samband med andra periodens inledning bytte Almtuna ut målvakten Johan Holmqvist på grund av skada mot Daniel Bengtsberg. Asplöven kunde gå fram till ledning med 3-1 men Martin Janohls gjorde viktiga 3-2 med minuten kvar, en viktig reducering som gav kontakt inför slutperioden.

 

Asplöven får dock en bra inledning på perioden och kan inom loppet av en minut göra både 4-2 och 5-2. Almtuna fick jaga ur underläge hela matchen och reduceringen kom när hemmalaget hade en spelare utvisad men det återstod endast två och en halv minut och Almtuna kom inte närmare än 5-3.

 

Noterbart från matchen är att två av Almtunas tre mål kommer i power play, en spelform som man haft svårt att utnyttja tidigare.

 

Asplöven - Almtuna 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Almtunas mål: Martin Janohls 2, Sebastian Selin.

Publik: 1 111

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.